ep junta general de accionistas de acs de 2022
EUROPA PRESS

Els títols d'ACS pateixen aquest dijous a la borsa. Cauen gairebé un 5% després de conèixer-se que l'espanyola recolzarà l'ampliació de capital de gairebé el 10% en metàl·lic que té previst emprendre la constructora alemanya Hochtief, de la qual és accionista majoritari (en té el 50,4%). També sembla haver-li afectat la rebaixa que ha emprès Kepler Chavreaux sobre els seus títols.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

L'ampliació plantejada compta amb l'aprovació del consell de supervisió i es farà via col·locació accelerada, és a dir, sense drets de subscripció, i a un preu de 57,5 ​​euros per títol. Amb ella, el capital social de Hochtief augmentarà en 18,08 milions d'euros, fins a gairebé 199 milions amb l'emissió de set milions d'accions a canvi d'una contribució en metàl·lic, emeses amb drets de dividends des de l'1 de gener del 2022.

Aquests títols seran oferts exclusivament inversors institucionals com a part d'una col·locació privada. La constructora que presideix Florentino Pérez s'ha compromès a participar en l'oferta de forma proporcional a la seva participació en Hochtief, per la qual cosa ja ha subscrit el 85% de l'ampliació. A més, ACS recolzarà completament l'ampliació de capital respecte a les accions que no siguin col·locades.

Hochtief, que també es deixa a la borsa gairebé un 5%, pretén utilitzar els ingressos obtinguts amb l'ampliació per enfortir la seva base de capital i tornar part del finançament obtingut per a l'adquisició completa i l'exclusió borsària de la seva filial australiana Cimic. Cal recordar que l'alemanya ha adquirit el 21,4% que no controlava de Cimic a 22 dòlars australians per títol, xifra que acosta la inversió als 1.000 milions d'euros (940 milions) i va acabar amb l'exclusió de la Borsa de Sydney el 6 de maig passat.

Tot i les caigudes que estan experimentant les accions d'ACS a la borsa, els experts de Banc Sabadell creuen que es tracta d'una "notícia de poc impacte per a ACS, ja que l'operació únicament incrementa la participació d'ACS en Hochtief fins al 53, 6% (enfront del 50,4% anterior), i que té un impacte positiu a la caixa d'ACS a nivell consolidat molt limitat (aproximadament 60 milions d'euros, un 0,7% de l'EV d'ACS) pel 15% d'ampliació subscrita per tercers (integra Hochtief per consolidació global)".

També creuen que tindrà poc impacte perquè “l'efecte positiu en la valoració (per incrementar la seva participació en 57,5 ​​euros/acció enfront dels 81 euros/acció en la nostra valoració) seria de tan sols un +0,7% al P.O. ACS".

Tot i això, els estrategs de Kepler Cheuvreux no semblen gaire convençuts amb el paper d'ACS en l'ampliació de capital de Hochtief, i aquest dijous han rebaixat el consell sobre els títols de la constructora de Florentino Pérez a mantenir des de comprar, cosa que també està influint en la cotització.

Noticias relacionadas

contador