ep archivo - el consejero delegado de hochtief marcelino ferandez verdes
ACS - Archivo

Hochtief va guanyar 195 milions d'euros durant els primers sis mesos de l'any, xifra que suposa un increment del 29% respecte al mateix període del l'any passat, gràcies a la recuperació del trànsit d'Abertis, que ja ha tornat a contribuir positivament al resultat de la filial alemanya d'ACS.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

Davant l'impacte negatiu de 18 milions d'euros que la companyia d'autopistes espanyola va provocar l'any passat als comptes de la constructora, aquesta vegada Abertis ha aportat al benefici una partida de 13 milions d'euros.

Això reflecteix la ràpida recuperació del trànsit a les carreteres de tot el món després del relaxament de les restriccions a la mobilitat amb motiu de l'avanç en el ritme de vacunació, sobretot a Espanya, on Abertis, participada al 20% per Hochtief, va impulsar més el seu trànsit.

Sense comptar l'efecte positiu d'Abertis, el benefici de la constructora hauria estat de 181.900.000, un 7,4% més, de manera que la companyia concessionària d'autopistes va impulsar en aquest cas els guanys de Hochtief, en contrast amb el llast que va suposar per als seus comptes en plena pandèmia de coronavirus, quan la mobilitat va arribar a estar reduïda als serveis essencials.

"Les xifres del primer semestre del l'any mostren una evolució positiva. Amb vendes creixents i noves comandes en totes les divisions per sobre del nivell anterior a la pandèmia, Hochtief pot mirar cap al futur amb gran confiança", defensa el conseller delegat, Marcelino Fernández Verdes.

Malgrat tot, les vendes van retrocedir un 5,6%, fins als 10.270 milions d'euros, encara que la companyia explica al seu compte de resultats que es deu a l'impacte de la Covid durant aquest primer trimestre de l'any, davant el mateix trimestre de l'any passat, quan l'impacte va ser més limitat, ja que només va afectar la segona meitat de març.

Per contra, les noves comandes es van disparar un 50%, fins als 14.300 milions d'euros, cosa que situa la cartera total en execució en 48.900 milions d'euros, un 7% més de la de l'any passat.

El grup va tancar el mes de juny amb una posició de caixa neta de 434 milions d'euros i una posició de liquiditat de 5.300 milions d'euros, amb 2.600 milions addicionals en concepte de facilitats de crèdit no disposades encara.

contador