ep el presidente de acs florentino perez y el consejero delegado marcelino fernandez verdes en la
EUROPA PRESS - Archivo

ACS va comprar la setmana passada 1,95 milions d'accions pròpies per 50 milions d'euros. La constructora va pagar un preu mitjà de 25,50 euros per cadascun dels títols, aprofitant l'enfonsament borsari que viu per la crisi del coronavirus. Aquest complicat moment li ha servit per abaratir la seva previsió del programa de recompra, que estableix un preu mitjà de 37 euros.

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%

En aquest full de ruta hi ha fixat l'objectiu d'adquirir un 3,18% del capital abans d'octubre per un màxim de 370 milions. Amb l'operació que va realitzar la setmana passada ja ha adquirit un 1,26% per només 50 milions, de manera que encara n'hi queden 320 milions per aconseguir l'1,92% restant. Ara mateix, controla el 5,12% de les accions i superarà el 7% quan finalitzi aquest programa de recompra.

La intenció del grup que presideix Florentino Pérez és prendre accions per amortitzar i, al mateix temps, contribuir a la seva política de retribució a l'accionista "mitjançant l'increment del benefici per acció", segons va informar a la fi de febrer. ACS sol amortitzar un nombre d'accions pròpies en autocartera equivalent al de títols que emet per atendre el pagament de dividend en paper amb la finalitat d'evitar la dilució de la participació d'aquells socis que cobren en efectiu.

El passat 5 de març va repartir un dividend a compte dels resultats de 2019 mitjançant el pagament en efectiu de 0,449 euros bruts per acció. Com és habitual, també oferia rebre-ho mitjançant 'scrip dividend', amb el lliurament d'un nou títol gratuït per cada 67 amb què ja es comptaven.

La constructora va mantenir el 'pay out' al 65% gràcies a l'augment del 5,1% en el seu benefici net de l'any passat, fins als 962 milions. I ho va aconseguir malgrat la provisió de 400 milions que va haver de realitzar després de la decisió de la seva filial australiana Cimic de sortir de l'Orient Mitjà. Aquest efecte negatiu el va compensar amb "les desinversions d'actius d'energia renovable aquest any, i l'aplicació d'una provisió per a riscos internacionals", com va explicar després de presentar els seus resultats.

ENFONSAMENT BORSARI PEL CORONAVIRUS

El temor al coronavirus està colpejant amb força als mercats i ACS no n'és l'excepció. Els seus títols encadenen 14 sessions consecutives en negatiu i es deixen més d'un 32% des del 24 de febrer, quan el pànic va començar a apoderar-se de la gran majoria d'inversors. Des de principis de l'any s'han enfonsat un 42%.

Les accions es paguen a 20,40 euros al tancament d'aquest dimecres, molt per sota dels 38,70 euros de preu objectiu que li atorga el consens de FactSet. Un 64% dels analistes recomana comprar, mentre que només un 15% es decanta per vendre i un 21% per mantenir.

Noticias relacionadas

contador