ep plantaacerinox 20190726092203
ACERINOX - Archivo

Acerinox va tancar el primer trimestre de l'any amb un benefici de 28 milions d'euros després d'impostos i minoritaris, un 14% inferior al mateix trimestre de 2019. La companyia de l'acer ha explicat que aquest resultat es produeix després que la recuperació inicial de l'activitat a tots els seus mercats durant els primers mesos es veiés truncada per l'impacte del coronavirus.

  • 10,13€
  • -0,10%

El EBITDA del grup durant els tres primers mesos de l'any es va situar a 85 milions d'euros després de realitzar un ajust d'inventari negatiu a valor net de realització per un import de 16 milions d'euros, un 15% superior al del quart trimestre de 2019 i un 6% inferior al dels tres primers mesos. El marge EBITDA sobre vendes es manté en un 7%.

La facturació va ser de 1.159 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens d'un 4% respecte al mateix període de l'any anterior a causa dels menors extres d'aliatge durant el trimestre.

El 'cash flow' lliure, -36 milions d'euros, ha resultat impactat per les majors necessitats de capital circulant d'explotació de 65 milions d'euros i el pagament de l'externalització del ERO d'Acerinox Europa per un import de 26 milions d'euros.

Els pagaments per alta d'immobilitzat han ascendit a 23 milions d'euros, mentre que el pagament per la compra de VDM ha ascendit a 313 milions d'euros. El total de pagaments per inversions ha estat de 337 milions d'euros.

En aquests resultats no estan incorporats encara els obtinguts per VDM durant el trimestre, havent-se formalitzat l'adquisició al març després d'haver rebut les autoritzacions de les autoritats de competència europees i nord-americanes.

PERSPECTIVES DAVANT EL COVID-19

Acerinox ha explicat que, igual que la resta de l'economia, el mercat mundial d'acer inoxidable s'està veient "greument afectat" per la situació creada per la pandèmia del Covid-19. La repercussió no és homogènia entre continents, i fins i tot entre països veïns, "la qual cosa dificulta tremendament la visibilitat en un mercat global com el nostre", ha dit la companyia.

Per aquest motiu, i també per la complexitat i durada del procés de reactivació de l'activitat econòmica, Acerinox ha precisat que no pot pretendre més que donar una visió a curt termini.

D'una banda, Acerinox reprendrà la seva activitat a Malàisia i Sud-àfrica al mes de maig, tal com que va fer a Espanya (on va parar 4 dies), la qual cosa serà positiva per als seus interessos. D'altra banda, la metal·lúrgica precisa que s'està ampliant la deterioració als Estats Units, malgrat que en aquest país no hagi cessat l'activitat. En conjunt, el Grup Acerinox podria treballar durant el segon trimestre al voltant del 65% de l'activitat normal, amb el consegüent impacte en el compte de resultats, ha anticipat la companyia.

En aquesta situació, Acerinox està intensificant els seus esforços per reduir costos a totes les unitats. "Moltes de les mesures estan pendents de negociacions i decisions administratives pel que encara no podem quantificar-les. A més, s'estan revisant les inversions previstes, ajornant les que no són estrictament necessàries, i optimitzant les necessitats de capital circulant", ha assenyalat en una nota.

La companyia ha afegit que les mesures adoptades, la seva fortalesa financera i la liquiditat de 1.457 milions permeten anticipar que sortiran reforçats de cara al futur.

Noticias relacionadas

contador