ep sindicatos en arcelormittal
CSI - Archivo

Els experts de JP Morgan rebaixen aquest dimarts la recomanació per a ArcelorMittal de 'sobreponderar' a 'neutral'. Tant aquests analistes com Deutsche Bank pinten un panorama molt llòbrec per al sector europeu de l'acer, anticipant fortes caigudes en els resultats per l'impacte de la pandèmia del coronavirus.

  • 10,38€
  • 0,67%
  • 23,95€
  • 0,21%

"Atès que el coronavirus està tenint un impacte significatiu tant en l'oferta com en la demanda a la majoria de mercats, esperem una deterioració significativa durant el segon trimestre", avança el banc alemany en parlar dels resultats d'ArcelorMittal, al mateix temps que ressalta que els comptes del primer trimestre tindran menys rellevància. "El mercat estarà més centrat en com poden arribar a ser de pèssimes les xifres del segon i tercer trimestre, i en com la direcció reaccionarà per afrontar la situació", assenyala el banc.

Malgrat aquestes estimacions, Deutsche Bank manté un consell de 'compra' per a ArcelorMittal, amb un preu objectiu de 16 euros.

JP Morgan, per part seva, reconeix que les perspectives a curt i mitjà termini per al sector acerero europeu "són un repte". "Reduïm les nostres estimacions d'EBITDA de 2020 un 50% per a l'acer al carboni i un 40% per a l'acer inoxidable. Les accions poden mostrar repunts aïllats però, en aquesta conjuntura, sense certesa sobre quan i quant cauran els guanys, recomanem aprofitar les pujades per vendre", aconsella el banc nord-americà.

Acerinox i Aperam són les úniques companyies del sector per a les quals JP Morgan té un consell de 'sobreponderar'

.

Noticias relacionadas

contador