abengoa, solar, energia

Un grup d'accionistes minoritaris d'Abengoa ha presentat un requeriment notarial per a la celebració d'una junta extraordinària. El seu propòsit és demanar la destitució de l'actual consell d'administració presidit per Gonzalo Urquijo.

En un comunicat dels accionistes recollit per Europa Press, afirmen representar el 14% del capital de la companyia i assenyalen que porten setmanes intentant d'asseure's en una taula i de revisar el pla de reestructuració del 6 d'agost, "sense que la direcció hagi mostrat cap voluntat de negociació".

El grup d'accionistes, integrat en la plataforma AbengoaShares, subratlla que la seva voluntat és "garantir la viabilitat de l'empresa i la conservació dels llocs de feina".

Amb la convocatòria d'una junta extraordinària aquests accionistes indiquen que pretenen també obtenir explicacions de l'actual consell d'Abengoa sobre l'informe de valoració d'Abenewco2.

La petició de la junta és l'últim pas que ha fet AbengoaShares després de la petició judicial de suspensió cautelar de l'acord de reestructuració del 6 d'agost.

Al seu torn, el grup d'accionistes ha sol·licitat a les entitats involucrades -ICO, Cesce, SEPI i els bancs finançadors- que frenin el pla en estar judicialitzat.

Noticias relacionadas

contador