ep acciona invertira mas100 millonesel campus empresarial que albergara su nueva sedemadrid
ACCIONA
109,60€
  • 0,40€
  • 0,37%

Acciona i la resta de socis del consorci que construeix el nou tramvia de la ciutat australiana de Sydney han arribat a un acord amb el govern de l'estat de Nova Gal·les del Sud en relació amb els sobrecostos registrats en l'execució del projecte, segons ha confirmat el grup espanyol.

En virtut de l'acord, el consorci rebrà una compensació de 576 milions de dòlars australians (uns 357 milions d'euros) per aquests sobrecostos, segons informa The Sydney Morning Herald que cita declaracions del ministre de Transports, Andrew Constance.

D'aquest import, el pagament d'uns 129 milions de dòlars canadencs (uns 80 milions d'euros) està condicionat al fet que el consorci compleixi determinats terminis d'execució ja que posi en servei un tram del tramvia el desembre d'aquest any i l'altre, el març de 2020.

A més, el pacte preveu que el consorci estendrà dos anys més, fins al 2036, el període inicial de quinze anys amb què comptaven per explotar i mantenir el tramvia un cop es posi en marxa.

En aquest sentit, el rotatiu local indica que Acciona ha elevat fins a un percentatge que no ha estat facilitat la participació inicial del 6% que tenia en la societat que explotarà el tramvia.

L'acord suposa, a més, que les dues parts renunciaran a continuar amb els processos judicials als quals havien desembocat les diferències que mantenien pels sobrecostos del projecte.

El president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, va viatjar a Sydney divendres passat per tal de segellar aquest acord. El grup, que només va confirmar la consecució del pacte, lidera el consorci Altrac Light Rail que construeix el tramvia i que completen Alstom Transport Australia, Transdev Sydney i el fons Capella Capital.

ORIGEN DELS SOBRECOSTOS

L'origen de les diferències entre les empreses que formen el consorci i Nova Gal·les del Sud residia en els sobrecostos que van generar en el pressupost de 1.400 milions que inicialment tenia l'obra del tramvia les modificacions i canvis que hi va haver d'implementar a demanda de les empreses de serveis d'energia, gas i telecomunicacions afectades pels treballs.

El consoci, a l'empara del contracte, va iniciar en el seu moment un procés de reclamacions per aquests sobrecostos i el 2018 el referit procediment judicial davant la Cort Suprema de Nova Gal·les del Sud contra l'empresa pública promotora del projecte, Transport for New South Wales.

Tot i això, el grup assegura que ha seguit executant el projecte, que estava previst que es posés en servei el març, d'acord amb els criteris tècnics i de seguretat requerits.

El consorci d'Acciona es va adjudicar a finals de 2014 aquest projecte que abasta la construcció d'un tramvia de 12,8 quilòmetres de longitud pel centre de Sydney, a més de la posterior operació i manteniment d'aquest tren lleuger que uneix el centre de negocis amb al Sud-est de la ciutat.

El president d'Acciona va destacar la passada setmana, en ocasió de la junta d'accionistes del grup, la importància d'aconseguir una sortida acordada a aquest contenciós, atès que Austràlia constitueix un mercat estratègic per a la companyia, on està present amb tots els seus negocis i que preveu convertir-se en el primer del grup.

Noticias relacionadas

contador