acciona energia opv exterior portada

Bankinter ha reiterat el consell de compra sobre Acciona Energía i ha millorat lleugerament el preu objectiu fins als 40,4 euros des dels 37,30 euros previs.

  • 22,32€
  • 1,00%

El banc destaca la bona evolució dels negocis del grup al primer trimestre de l'any, amb un increment de la nova capacitat del 3%, mentre que el preu mitjà puja un 59%.

La part menys positiva és un menor factor de càrrega a causa d'unes condicions meteorològiques desfavorables, i possibles retards en la nova capacitat per problemes de les cadenes de subministrament.

Acciona Energía manté els seus objectius per a l'any, que inclouen un creixement de l'EBITDA sòlid de doble dígit, amb un nivell de deute net similar al del 2021.

Quant a les mesures que el Govern ha posat en marxa per limitar l'impacte de la pujada dels preus de l'energia, tindran un impacte moderat sobre el grup, assenyala Bankinter, ja que aquest té la major part de la producció contractada amb anterioritat.

Acciona Energía compta amb un ambiciós pla de creixement per als propers anys que inclou arribar a 20 GM de capacitat instal·lada el 2025 enfront dels 11,2 GW a finals del 2021.

“Les nostres estimacions inclouen un creixement mitjà anual del 10% a EBITDA i del 12% en benefici net per acció durant el període 2021-2025”, apunten des de Bankinter. “Pel que fa a la retribució a l'accionista, l'objectiu del grup és distribuir entre el 25% i el 50% del BNA en dividends, cosa que permetrà anar millorant gradualment el dividend per acció”, afirmen, estimant un 1,7% de rendibilitat per dividend el 2022, arribant al 2,2% el 2025.

"CLAR CANDIDAT A ENTRAR A L'IBEX"

Bankinter destaca igualment que Acciona Energía és "un clar candidat per entrar a l'IBEX" a la reunió d'aquest dijous del Comitè Assessor Tècnic. L'altre preferit de les apostes del consens de mercat és Sacyr.

Al costat negatiu, Almirall o Cie Automotive estarien entra els elegits per sortir del selectiu.

Noticias relacionadas

contador