acciona energía opv exterior

Acciona Energia s'ha estrenat aquest dijous a borsa marcant un primer preu als 27,50 euros, amb una alça del 2,88% respecte al preu de debut de 26,73 euros. Aquests moments cotitza als 27,77 euros, amb una pujada del 3,4%. Aquest debut, molt esperat, servirà per comprovar fins a quin punt es confirmen o no aquests dubtes que existeixen al voltant del sector i aquest discurs que afirma que la bombolla està a punt d'esclatar a les renovables, si és que no ha esclatat ja.

  • 109,20€
  • 4,10%

Acciona Energia ha saltat al parquet al preu més baix de la forquilla orientativa que va oferir la companyia, i que al seu torn va reduir en la part alta. Així, començarà a moure's des dels 26,73 euros cosa que, segons els experts, 'garanteix' un major potencial alcista. Recordem que aquest rang estava inicialment entre 26,73 i 29,76 euros i que més tard es va estrènyer a entre 26,73 euros i 27,50 euros.

El president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, va dir aquest dimecres, durant el transcurs de la Junta General d'Accionistes de la companyia, que Acciona Energia és la seva "gran aposta personal" i que el seu salt al parquet "és una de les decisions estratègiques més importants a la història recent de la companyia". Tot i això, Entrecanales va reconèixer que el preu d'estrena no és el "òptim" a causa de diferents factors, com la incertesa reguladora a Espanya, les tensions inflacionistes o la saturació de les sortides a borsa al mercat. Cal recordar que el passat 4 de maig va començar a cotitzar la renovable Ecoener, amb fortes caigudes del 15%, mentre que l'estrena d'una altra companya de sector, Opdenergy, previst també per al maig, va acabar finalment suspenent. Capital Energy també va decidir a l'abril suspendre la seva sortida a borsa.

DUBTES I SUPORTS

Després del bon comportament de l'any passat, els experts tenen importants dubtes sobre el recorregut que pugui quedar a les companyies de renovables. A més, en el cas d'Espanya, reconeixen que pesa negativament la intenció del Govern de posar límit a la sobre-retribució que reben les hidràuliques i eòliques anteriors a 2005. Acciona té 873 MW d'hidràulica i alguns actius eòlics anteriors a 2005.

Actualment, a causa del context menys optimista, els inversors es mostren més reticents a assignar valor als projectes menys madurs de les carteres de renovables, cosa que ha dificultat o impossibilitat les sortides a borsa recents d'aquestes altres empreses del sector en què aquesta part de la seva cartera de projectes representava més de la meitat del valor dels grups.

Malgrat tot, i enmig de la incertesa, es pot dir també que Acciona Energia compta amb el suport dels experts. Victòria Torre, de Singular Bank, subratlla aquest punt i destaca que diferents empreses han iniciat la cobertura de la companyia atorgant-li un potencial significatiu.

Renta 4, per exemple, en un informe titulat Maduresa i creixement al mateix temps, aconsella sobreponderar Acciona Energia, amb un preu objectiu de 33,12 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració del 24% des del preu d'arrencada. Segons l'opinió de Luis Padró, expert de la companyia, Acciona Energia "constitueix una oportunitat d'inversió per tenir exposició a les energies renovables amb menys risc que les IPPs (productor independent d'energia) i major visibilitat de creixement futur, a causa de la seva experiència, know how i solvència financera".

Noticias relacionadas

contador