ep archivo   el presidente de acciona jose manuel entrecanales en su intervencion ante la junta de
EUROPA PRESS - Archivo

Acciona Energia reduïa aquest dilluns el preu màxim i el percentatge de capital a col·locar a l'OPV. Pel que fa al preu de col·locació, la forquilla se situa ara entre 26,73 euros i 27,50 euros quan el rang inicial estava fixat entre 26,73 euros i 29,76 euros. Aquesta nova forquilla suposa un valor del 100% de l'capital d'Acciona Energia d'entre 8.800 i 9.050 milions, enfront del rang de 8.800 i 9.800 milions anterior.

  • 109,20€
  • 4,10%

Pel que fa al percentatge de capital, Acciona col·locarà el 15% més la green shoe, cosa que suposa un total del 17,5%. Inicialment, preveia col·locar en borsa entre el 15% i el 25% del capital de la seva filial de renovables.

Bankinter explica que la feble demanda ha portat a Acciona a rebaixar les seves ambicions en el debut borsari de la seva filial, i aquesta feble demanda té, al seu torn, dues justificacions.

D'una banda, els inversors es mostren ara més reticents a assignar valor als projectes menys madurs de les carteres de projectes de renovables, cosa que ha dificultat i fins i tot impossibilitat la sortida a borsa d'altres empreses del sector en què aquesta part de la cartera de projectes representava més de la meitat del valor dels grups.

D'altra banda, la intenció del Govern de posar límit a la sobre-retribució que reben les hidràuliques i eòliques anteriors a 2005 també ha afectat negativament en aquest ajust en la valoració. Cal remarcar que Acciona té 873 MW d'hidràulica i alguns actius eòlics anteriors a 2005.

Bankinter calcula que el valor d'Acciona, amb el nou rang de col·locació (entre 8.800 milions i 9.050 milions) se situaria entre els 132 i 135 euros per acció, enfront dels 127 euros actuals. "Això suposa que no esperem caigudes significatives en l'acció davant d'aquestes notícies, però el potencial de revaloració queda més limitat", precisa.

El preu objectiu de Bankinter per a Acciona a desembre de 2021 és de 158,5 euros i inclou un valor d'Acciona Energia de 10.300 milions. Aquest valor d'Acciona Energia no té en compte l'impacte negatiu de la reducció de valor en cas d'aprovar l'avantprojecte de llei que retalla els "beneficis caiguts de cel" a les hidràuliques i eòliques anteriors a 2005.

"Tenint en compte aquest impacte, el valor d'Acciona Energia podria reduir fins a l'entorn dels 9.500 milions (143 euros per acció d'Acciona)", apunta Bankinter.

Acciona Energia començarà a cotitzar en borsa aquest dijous i serà el més gran estrena dels últims anys a Espanya, juntament amb les OPV d'Aena i de Bankia.

Noticias relacionadas

contador