ep archivo   sede de acciona
ACCIONA - Archivo

Acciona s'ha adjudicat la construcció de la pista d'aterratge del nou aeroport internacional Western Sydney (Nancy Bird Walton), a Austràlia, per valor de 530 milions de dòlars australians (uns 328 milions d'euros), segons ha informat la companyia a través d'un comunicat.

  • 107,40€
  • -1,20%

En concret, l'adjudicació ha estat en consorci amb el grup local CPB, a través d'una aliança d'empreses al 50% entre els dos socis. Per la seva banda, el govern australià ha anunciat una inversió de 5.300 milions de dòlars australians (uns 3.300 milions d'euros) en aquest projecte.

Les dues companyies s'encarregaran del disseny i la construcció d'una pista de 3.700 metres, així com de la instal·lació de més de 3.000 llums aeronàutiques terrestres, carreteres laterals, dotació energètica i posada en servei i integració de tots els sistemes de seguretat i navegació en les instal·lacions.

El nou aeroport, que podria començar a operar a finals de 2026, prestarà servei inicialment a 10 milions de passatgers l'any, però aquesta xifra podria ascendir en funció de la demanda fins a esdevenir-se una de les principals portes d'entrada a Austràlia.

Noticias relacionadas

contador