ep archivo   nacho abia nuevo consejero delegado de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha donat aquest dimarts la benvinguda oficial al seu nou conseller delegat, Nacho Abia, que va assumir el càrrec ahir, 1 d'abril. En un comunicat emès per la companyia, Abia sosté que entre les seves prioritats figuren continuar accelerant el creixement, millorar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de la companyia. Així mateix, afirma, continuarà reduint la complexitat de les operacions i millorant-ne la claredat.

  • 9,95€
  • -2,26%
  • 7,01€
  • 0,14%

L'arribada de Nacho Abia busca posar fi a un període 'negre' a Grifols marcat pels dubtes que s'han generat al voltant de la companyia a causa dels informes demolidors de la companyia d'inversió nord-americana Gotham City Research. Aquests informes han provocat l'enfonsament de Grifols a la borsa i l'obertura d'una investigació, que encara s'ha de concloure, per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Abia reportarà a Thomas Glanzmann, que manté el càrrec de president executiu, segons ha remarcat l'empresa al seu comunicat. Cal recordar que Gotham s'ha mostrat molt crític als seus informes amb la figura de Glanzmann.

"És un privilegi poder servir aquesta gran companyia i ajudar-la a entrar a la seva propera era de creixement sostenible seguint l'estela dels meus predecessors en la seva tasca de millorar la salut dels pacients i el benestar de la societat a través de teràpies essencials i d'altres solucions sanitàries", ha declarat Abia. Alhora ha subratllat els "sòlids fonamentals, el gran talent i la destacada capacitat innovadora" de la farmacèutica. "No tinc cap dubte que Grifols té un futur brillant al davant", ha dit.

Per la seva banda, Thomas Glanzmann ha indicat que, "amb la incorporació de Nacho, Grifols té el millor dels dos mons: d'una banda, un veterà executiu del sector sanitari amb un èxit operatiu i valors personals que aporten continuïtat, i de l'altra, una perspectiva externa que sens dubte ajudarà a millorar aspectes clau al proper camí de creixement de la companyia".

Grifols ha informat també que Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu han transferit les seves respectives responsabilitats com Chief Corporate Officer i Chief Operating Officer a Àbia des de l'1 d'abril. Durant un període de transició, que finalitzarà el proper 31 de maig, els dos hi romandran com a assessors.

"En nom del Consell, vull expressar un agraïment molt especial a Raimon i Víctor per la seva valuosa dedicació i contribucions a Grifols, les quals han estat determinants per a l'èxit i el creixement sostenible de la companyia durant els darrers anys", ha manifestat Glanzmann.

Grifols va anunciar els canvis al seu govern corporatiu el 5 de febrer passat. En assumir les seves funcions executives com a conseller delegat l'1 d'abril, Abia també s'ha convertit en conseller executiu del Consell d'Administració de l'empresa i ha deixat la categoria d'"altres externs", que ocupava des del 27 de febrer d'aquest any.

La companyia ha remarcat que l'evolució del govern corporatiu va començar el 2022 a iniciativa de Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu, que juntament amb el Consell d'Administració van dissenyar un pla gradual per separar la propietat de la companyia de la seva gestió diària. "A mesura que el pla de recuperació postpandèmia de l'empresa va començar a agafar impuls, el Consell va activar una sèrie de canvis acuradament seqüenciats que culminen amb l'anunci de Nacho Abia com a CEO de la companyia", ha explicat.

Noticias relacionadas

contador