• El conglomerat de distribució britànic alerta que els beneficis del seu negoci sucrer estaran per sota de les previsions
ep primarkpalmamallorca
PRIMARK

Les accions d'Associated British Foods (ABF) retrocedeixen aquest dijous un 2,6% a l'FTSE i se situen a les 2.778 lliures. El gegant de la distribució britànic lidera les caigudes del principal índex del Regne Unit pel 'profit warning' que ha comunicat aquest dijous. En concret, la companyia alerta que els beneficis de la seva branca sucrera, on s'inclou l'espanyola Azucarera, estaran per sota de les seves previsions.

  • 26,35£
  • -1,90%

Els ingressos de la seva filial AB Sugar han baixat un 12% durant les últimes 16 setmana. "Ara s'espera una reducció dels ingressos i dels beneficis superiors a la prevista anteriorment per a tot l'any, principalment com a resultat dels preus significativament menors del sucre a la UE, fet que va afectar negativament les nostres empreses al Regne Unit i Espanya", afirma la companyia en un comunicat emès aquest dijous. El sucre suposa un 15% dels ingressos totals de ABF.

D'altra banda, ABF recorda que les mesures del sucre de la Unió Europea van finalitzar el 30 de setembre de 2017, fet que va donar com a resultat el final de les quotes de vendes i l'eliminació de les restriccions a les exportacions. "S'espera que la producció de sucre a la UE durant la campanya 2017-18 sigui substancialment més alta que l'any passat com a resultat dels rendiments de remolatxa excepcionalment alts i l'augment de l'àrea de cultiu", destaca el conglomerat britànic.

En concret, Associated British Foods apunta que, al Regne Unit, un major rendiment i una àrea de cultiu més gran portaran a un augment en la producció de sucre dels 0,9 milions de tones a l'any passat als 1,38 milions de tones durant aquest exercici. "Les vendes de sucre al Regne Unit per a aquest any s'han reduït, però l'any passat hi va haver preus més baixos", destaquen. Per la seva banda, a Espanya, on ABF controla Azucarera, la producció de remolatxa està en línia amb les expectatives de la companyia, però informa que la refineria de canya de Guadalete processarà volums més baixos aquest any.

S'espera que la producció de sucre a Illovo, la seva filial sud-africana, per tot l'any financer superi els 1,7 milions de tones en comparació amb els 1,65 milions de tones de l'any passat, tot i que s'espera que l'augment dels preus en moneda local en alguns mercats retalli les vendes. "El nostre negoci de sucre de remolatxa a la Xina està funcionant bé amb preus en línia amb les expectatives", matisa ABF.

UNA 'FRENADA' DE PRIMARK

Primark suposa a prop del 50% dels ingressos d'Associated British Foods. Les vendes de la cadena tèxtil han estat 7% superiors, en divisa constant, durant els últims quatre mesos. Segons afirma la companyia britànica, "aquesta dada està impulsada per un major espai de venda minorista". No obstant això, matisa que el creixement de les vendes a tot Europa es va veure frenat per "un clima inusualment càlid a l'octubre".

Primark va aconseguir vendes rècord durant el període nadalenc. "Ara s'espera que els marges d'operació durant el primer semestre siguin propers als del mateix període de l'any passat, amb una millor compra virtualment compensant l'efecte advers del tipus de canvi de la lliura esterlina més feble en les compres", preveu ABF .

Noticias relacionadas

contador