• 1.000 dels 3.400 milions es destinaran al creixement orgànic, reforçant projectes en països on ja està present
Abertis_grafico

Abertis preveu invertir aquest exercici 2017 un mínim de 3.400 milions d'euros, un increment substancial respecte als 2.600 milions invertits el 2016 i els 1.000 milions del 2015.

  • 18,36€
  • 0,00%

En la roda de premsa prèvia a la junta general d'accionistes, el vicepresident i conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, ha explicat que de 1.000 dels 3.400 milions es destinaran al creixement orgànic, reforçant projectes en països on ja està present, com Espanya, Itàlia, França, Xile, Puerto Rico i el Brasil.

Els 2.400 milions d'euros restants es dirigiran al creixement inorgànic en països com França, Itàlia i Índia: "2017 serà un any de gran inversió", ha destacat Reynés.

En concret, a França, on compta amb una xarxa de 1.761 quilòmetres, el grup totalitzarà una inversió global de 1.734 milions per aconseguir el 90% de la seva filial francesa Sanef.

Preguntat per la possibilitat que el Front Nacional de Marine Le Pen guanyi les eleccions a França, Reynés ha mostrat la disposició d'Abertis de treballar amb les diferents administracions, "siguin del color que siguin", i ha destacat que el marc jurídic de França és sòlid.

PLA ESTRATÈGIC

Abertis haurà invertit un total de 7.000 milions d'euros en el període 2015-2017 i en el marc del seu pla estratègic, i el grup presentarà el proper pla trienal abans de finalitzar l'exercici.

De cara al 2017, Reynés ha destacat que el grup preveu un creixement del trànsit en tots els mercats i un augment mitjà de tarifes superior al 4%, així com un increment del resultat brut d'explotació per sobre del 10%.

Actualment, el 75% dels ingressos d'Abertis, l'accionista dels quals de referència és Criteria Caixa amb un 22,25%, procedeix de fora d'Espanya.

M6TOLL AL REGNE UNIT

Sobre l'oferta presentada per l'autopista M6toll, una via que circumval·la la ciutat de Birmingham i que està considerada la més gran del Regne Unit, ha afirmat que l'oferta d'Abertis ha quedat "invalidada".

"Vam fer una oferta de la qual no hem tingut resposta. Entenem que els possibles venedors s'han pres el seu temps. La nostra oferta ha quedat invalidada i hauríem de revisar-la perquè la situació d'Anglaterra requereix cada dia un pensament més profund", ha comentat Reynés en al·lusió al Brexit.

Noticias relacionadas

contador