ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

La crisi financera d'Abengoa es farà notar a la nòmina dels seus empleats. La companyia ha indicat en una comunicació interna als seus treballadors que no podrà pagar "íntegrament" els sous de l'actual mes de juny, segons indiquen fonts coneixedores, la qual cosa posa en evidència els problemes de liquiditat de l'empresa sevillana.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

La companyia està immersa en un pla de renegociació per aconseguir noves injeccions de liquiditat, per exemple, a través de l'ICO. També necessita refinançar el seu deute, ja que el seu passiu frega els 6.000 milions d'euros. Dues negociacions que han de cristal·litzar aquestes pròximes setmanes si vol evitar el concurs de creditors.

Al tancament del passat any, la plantilla global de l'empresa d'enginyeria i renovables superava les 14.000 persones. D'aquestes, més de 2.500 treballadors corresponen al seu negoci espanyol. No és la primera vegada que posa el focus en l'impacte a la seva plantilla, ja que fa cinc anys (quan també va estar a la vora del concurs), Abengoa també va tenir problemes per pagar les nòmines.

En aquesta ocasió la situació és diferent. La crisi del coronavirus se suma al complicat moment financer de la companyia, que el va obligar a sol·licitar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afecta tres de cada deu empleats a Espanya.

Quant a la situació de les negociacions, Abengoa no revela en quin punt es troben, encara que els pròxims dies seran claus per a saber si aconsegueix, de nou, un rescat per part de la banca.

La companyia presidida per Gonzalo Urquijo, de moment, té dos plantejaments per aconseguir fons de manera immediata. D'una banda, aconseguir una nova línia de liquiditat de 250 milions d'euros a cinc anys, a través de l'ICO. Per un altre, noves línies d'avals ‘revolving’ de 300 milions per cobrir les necessitats del seu negoci d'aquí a la fi de 2021

Noticias relacionadas

contador