ep sede abengoa

Abengoa cau amb força aquest dimarts. Les accions tipus A de la companyia andalusa s'han deixat un 6,9% al Mercat Continu fins als 0,022 euros. Aquestes fortes caigudes es produeixen a causa del rebuig dels creditors al seu pla per evitar una altra vegada l'impagament.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Els tenidors del deute s'oposen a la proposta de la companyia andalusa per compensar els fons i asseguradores que van litigar en els tribunals, segons assenyala El Confidencial. No obstant això, el termini de negociació no acaba fins el proper dijous 31 de maig, per la qual cosa fonts de la companyia assenyalen que encara hi ha temps i que poden tornar a renegociar.

Per la seva banda les tipus B no han fet cap moviment, ja que si la pressió venedora domina no es produeix cap canvi durant la jornada i no és fins a la subhasta de tancament quan es creuen les ordres de venda i compra sense que el preu de les accions es mogui dels 0,01 euros (nivell mínim al qual és possible cotitzar).

Les parts de la negociació, Abengoa, creditors i litigants, donen per fet que és difícil trobar un punt d'acord per aquest dia. Si finalment no s'arriba a un acord, la companyia haurà de comunicar el 5 de juny que no és capaç de fer front a les seves obligacions financeres. A més, haurà d'estendre la dispensa que ja va demanar fa prop d'un mes als creditors sènior, els que sí que van acceptar la reestructuració signada a principis de 2017 i que van assumir un quitament del 90% dels diners prestats.

Tot i que no s'ha arribat a aquest acord, les tres parts volen continuar negociant, perquè no volen instar el preconcurs de creditors, en què Abengoa va entrar el 2015 i en què va estar immers tot 2016.

Noticias relacionadas

contador