ep etiquetas de primark en la tienda de gran via
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El prolongat tancament de Primark a causa de la crisi del coronavirus ha posat en risc a la seva matriu, AB Foods. La companyia ha guanyat un 41% menys aquest trimestre (benefici abans d'impostos) i ha anunciat que suspèn el dividend. L'inversor no ha trigat a reaccionar i la cotització cau un 3%.

El benefici abans d'impostos del grup ha caigut concretament fins als 298 milions de lliures esterlines, un 41% interanual. Malgrat tot, els seus ingressos han crescut un 2% fins als 7.600 milions.

El millor comportament ha estat el de l'àrea de negoci dedicat a l'alimentació, amb un "excel·lent" benefici i creixement de marges, segons ha apuntat la companyia. De cara al futur, AB Foods ha reiterat les seves previsions per a les àrees d'alimentació, ingredients i agricultura a la segona meitat de l'any.

"Serem capaços de mitigar la meitat dels costos operatius de Primark malgrat que les seves botigues romanguin tancades", ha promès ABF. "Encara desconeixem quan tindrà lloc la seva reobertura, encara que sí que podem avançar que serà un procés complex", ha assenyalat.

Els analistes de Hargreaves Lansdown alerten que "els problemes no es resoldran quan les botigues tornin a obrir-se, i el grup sembla disposat a acceptar una reducció de vendes a canvi de no comprometre la seguretat dels seus clients".

Noticias relacionadas

contador