ep economiaempresas- ohldispara68 en bolsainformacionessu
OHL - Archivo

OHL reconeix que el coronavirus afectarà els seus comptes de 2020, encara que no s'atreveix a quantificar quin serà l'impacte concret. Així i tot, la constructora es mostra tranquil·la, i ha descartat fer provisions al primer trimestre perquè confia a sobreviure a la pandèmia amb les mesures d'estalvi que ja ha adoptat i una liquiditat de 543,6 milions d'euros.

  • 0,32€
  • 1,84%

Tot i que nega que la crisi de la Covid hagi tingut un impacte significatiu sobre els seus comptes del primer trimestre, la construcció sí que va començar a notar-ne els efectes. De fet, aquesta divisió va veure disminuïdes les vendes en un 4,3% a causa de la caiguda de l'activitat a Espanya. Això sí, el cop hauria estat molt major de no ser per l'increment de la facturació als EUA, Xile i la República Txeca, segons apunta la companyia a'informe que va remetre aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

De cara al segon trimestre, les expectatives pel que fa a la construcció són molt més descoratjadores, ja que el sector a Espanya va sofrir una paralització total durant les dues primeres setmanes d'abril, en un intent del Govern de coalició de frenar la pandèmia. Alguns països van adoptar decisions similars, però uns altres van mantenir aquesta activitat. En qualsevol cas, OHL avança que observarà un impacte sobre les principals magnituds econòmiques del grup durant aquest exercici.

Per estalviar despeses, ha decidit aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb una durada de tres mesos, que afectarà a més de 1.300 treballadors de la seva àrea de Construcció a Espanya. La cúpula també fa un esforç, i es reduirà el salari un 50% mentre duri el procés de regulació d'ocupació. El Consell d'Administració també es retalla un 20% la retribució.

D'altra banda, va aconseguir captar 140 milions gràcies a les línies de crèdit amb suport de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). En total, disposa d'una posició de liquiditat de 543,6 milions, havent procedit durant el primer trimestre a l'amortització dels 73 milions d'un bo emès al 2012.

La crisi de la Covid també li està trastocant els plans de vendre el 49% de la participació que té a l''Old War Office', el projecte de construcció d'un hotel i habitatges de luxe en un edifici històric del centre de Londres, que va acordar el mes de febrer passat amb la intenció de materialitzar-la al març. La pandèmia ha deixat aquesta operació en suspens, però OHL confia a tancar-la aquest any i així augmentar encara més la seva liquiditat.

COMPTES DEL PRIMER TRIMESTRE

Malgrat aquesta situació, ha evitat 'embrutar' els primers comptes trimestrals de 2020, que va presentar aquest dimecres i que ja mostraven unes pèrdues de 7,3 milions. Això sí, la constructora pot treure una mica de pit davant del mercat, perquè va aconseguir reduir els números vermells en un 5,3% interanual, cosa que no hagués aconseguit si hagués inclòs una dotació addicional en aquests resultats.

La companyia va reduir les pèrdues gràcies a l'increment del 49,5% del resultat brut d'explotació (ebitda), que va pujar a 13,6 milions. No obstant això, els ingressos van disminuir un 4,3% interanual, fins als 655,6 milions, a causa de les caigudes de la facturació a les àrees de Construcció (-4,2%) i Industrial (-14,4%). Mentrestant, les vendes de l'àrea de Serveis van augmentar un 5,4%.

Noticias relacionadas

contador