ep vallsquedarepresentantela juntase esta celebrandocs anunciaruptura
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Després de trencar amb Ciutadans, el candidat de BCN Canvi, Manuel Valls, ha seguit defensant la decisió presa a la investidura de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "Dissabte a Barcelona vam fer història", ha dit Valls.

"Es tractava de decidir si o no, si Barcelona tenia un alcalde independentista". "Ho vaig aconseguir", ha dit Valls perquè "era important plantar cara" al que ha qualificat "inèrcia del nacionalisme". "N'estic orgullós", ha ratificat.

"La senyora (Ada) Colau no és el mateix que (Ernest) Maragall", ha prosseguit, "ni ho són les seves bases". Ha defensat el suport donat a la ja alcaldessa alhora que li ha reclamat que retiri el llaç groc col·locat a l'Ajuntament immediatament després de la seva investidura.

La ruptura amb Ciutadans ha deixat la plataforma BCN Canvi amb només dos regidors. El mateix Valls i Eva Parera després que l'exalcalde de Cornellà, Celestino Corbacho, hagi triat anar-se'n amb el grup de Ciutadans. Corbacho ha justificat la seva decisió perquè és una "organització més implantada" que la de Manuel Valls, encara que li ha desitjat textualment tota la sort del món.

"He triat Cs perquè em pot ajudar més a desenvolupar-me perquè té més estructura. És una qüestió pràctica", ha declarat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, i ha insistit que té bona consideració a Valls al terreny personal i polític.

contador