ep el presidente de ciudadanos albert rivera en una rueda de prensa en el congreso de los diputados
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Males notícies per a Ciutadans. La formació taronja podria dessagnés en les eleccions del pròxim 10 de novembre, segons auguren les últimes enquestes. Ja s'esperava que els d'Albert Rivera perdessin escons, encara que ara aquests sondejos deixen clar que el cop pot ser major. I és que podria passar a ser cinquena força per darrere de Vox.

Aquesta és una de les conclusions que es desprenen de l'enquesta de Sigma Dues publicada per 'El Mundo' aquest dimecres, en la qual s'aprecia una pujada de Vox, que estaria en condicions de superar a Ciutadans, totalment enfonsat en les apostes electorals, tant en vots com en escons. Fa a penes sis mesos va ser el partit que més va engreixar en les urnes, però ara els 57 escons que va aconseguir el 28A van camí de dividir-se entre tres. Tot apunta al fet que només aconseguiria 22, la qual cosa li relegaria al cinquè lloc en el Congrés.

Els resultats d'aquest sondi es coneixen precisament en un moment en el qual Rivera i els seus estan més que qüestionats. El líder de la formació taronja ha aixecat el veto al PSOE i ara assegura que no bloquejarà la formació de govern després dels comicis. Mateix argument que defensa el PP, que també s'ha pronunciat en els últims dies sobre aquest tema, remarcant la necessitat de desbloquejar la situació.

El problema és que el cop per a Cs pot ser major de l'esperat, i per això Rivera ha sortit al pas dient que no s'aferra el càrrec perquè ell ve de la "societat civil", i que, per tant, no tindria problemes a renunciar si, com auguren les enquestes, el partit taronja aconsegueix uns mals resultats en les eleccions. Encara que no ha especificat què entén ell per mals resultats.

PSOE I PP, CARA I CRUZ

En l'enquesta de Sigma Dues, a més, el PSOE a penes aconsegueix un escó més dels que té ara. Passaria dels 123 diputats collits a l'abril a 124, un resultat com menys pobre, ja que Pedro Sánchez aspira no sols a tornar a guanyar les eleccions, alguna cosa que segons les enquestes aconseguirà sense problemes, sinó a ampliar el seu avantatge sobre la resta de partits, alguna cosa que de moment sembla que no aconseguiria.

El PP, per part seva, es beneficiaria de l'estratègia de demanar el 'vot útil' que ha posat en marxa Pablo Casado, i passaria dels 66 escons actuals a 98, segons aquest sondeig. Seria un dels clars guanyadors de la sagnia de Cs. I també Vox. Els de Santiago Abascal aconseguirien ara 28 diputats, enfront dels 24 de les últimes eleccions.

Per part seva, Unides Podem hauria de conformar-se amb 35 seients en el Congrés, enfront dels 42 del 28A, després de la irrupció d'Íñigo Errejón i la seva plataforma Més País en la carrera electoral, que segons aquesta enquesta podria fer-se amb 6 diputats en la Cambra baixa.

Noticias relacionadas

contador