ep albert rivera participaun actocampanaciudadanosmurcia
Edu Botella - Europa Press

El vencedor de la primera round dels debats electorals abans de les eleccions del 28 d'abril és el líder de Ciutadans, Albert Rivera. Així ho veuen els lectors de diversos mitjans espanyols, que han llançat enquestes preguntant qui és el candidat que va guanyar l'enfrontament d'aquest dilluns a RTVE.

L'espai, moderat per Xabier Fortes, va començar amb la intervenció inicial del president de Ciutadans, que a la vista dels sondejos de la premsa espanyola ha sabut guanyar-se els espectadors amb els seus cops d'efecte. Molt comentada ha estat la seva targeta sanitària universal amb una bandera d'Espanya que gairebé cobria la totalitat del 'plàstic', o el seu marc de fotos amb una imatge de la reunió que va mantenir el president del Govern, Pedro Sánchez, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i que va col·locar en el seu faristol durant bona part del debat.

El Confidencial, El Mundo, El País, 20 minutos, La Vanguardia... En tots aquests mitjans Rivera s'alça com el vencedor, avantatjant per una gran diferència als seus rivals en la lluita per la Presidència del govern. L'actuació de Pablo Casado (PP), Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Unides Podem) no va convèncer tant com la del líder de la formació taronja, que ara té davant seu un gran repte: el de repetir com a guanyador del debat que se celebrarà aquest dimarts a Atresmedia, amb els mateixos protagonistes.

En alguna de les enquestes, Rivera s'alça amb més del 50% dels vots dels lectors, mentre que en altres el resultat és una mica més ajustat, encara que com a mínim n'aconsegueix un 36%. Pablo Iglesias s'alça amb l''argent', en ser el segon candidat més votat tot i les crítiques que ha rebut per llegir durant bona part de les seves intervencions la Constitució Espanyola. Les seves propostes, i els 'aclariments' que va fer a Pedro Sánchez sobre l'augment del Salari Mínim Interprofessional ("Si no és per Podem, vostè no puja el salari mínim. Ens va costar déu i ajuda") sembla que han agradat als espanyols.

contador