ep quim torra arxiu
David Zorrakino/Europa Press

Quim Torra ha llançat un guant al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez. En plena tempesta perfecta del PSOE amb Podemos pel suport a la investidura, el President de la Generalitat ha instat al socialista que mogui fitxa i faci una proposta "per a donar veu a Catalunya". En cas contrari, proposarà votar ‘no’ a la seva investidura.

En una carta oberta a 'La Vanguardia', el líder del Govern li demana valentia i un acord que inclogui el dret d'autodeterminació. I, si no és així, assenyala que reclamarà a l'independentisme que no de brindi el seu suport en al sessió del 23 i 25 de juny.

En el text, Torra retreu al president en funcions que durant l'any que ha governat no hagi fet res més que incrementar la persecució ideològica i la repressió política contra l'independentisme, i li recorda que si va poder accedir a la Moncloa va ser gràcies als vots d'aquests partits.

"Torni a la taula del diàleg d'on no ens hem aixecat ni ens aixecarem mai. És amb qui tens diferències amb qui fa falta dialogar" ha escrit en la missiva, on també li ha demanat que anteposi el sentit d'Estat als interessos de partit i que no convoqui unes noves eleccions.

"Li proposo un enteniment basat en el respecte escrupolós dels drets humans, civils i socials, inclòs el dret a l'autodeterminació. Per que aquest és un dels consensos de la societat catalana i s'ha de respectar", ha afegit Torra, que li ha enlletgit la seva gestió en l'últim mandat.

PERSECUCIÓ

Per al president català, el balanç no és positiu, perquè al seu judici l'arribada de Sánchez ha comportat més repressió: "Noves causes obertes en els jutjats a instàncies dels advocats de l'Estat, persecució ideològica a les accions de Govern a l'estranger, un control extraordinari dels comptes de la Generalitat", i li ha retret no haver complert amb inversions en infraestructures ni haver destinat suficient despesa social.

Noticias relacionadas

contador