ep presidentevox santiago abascal protagonizaacto organizadod 20190315161004
Ricardo Rubio - Europa Press

Santiago Abascal, líder de Vox, ha concedit una entrevista al programa Espejo Público d'Antena 3, en què ha contestat les preguntes de Susanna Griso i s'ha reafirmat en la seva idea de facilitar l'ús d'armes de foc a Espanya. "La nostra casa és el nostre castell i si algú entra i tenim un cendrer, un ganivet o una arma no només tenim el dret sinó l'obligació de defensar la nostra família", ha afirmat Abascal preguntat per la seva polèmica proposta.

El líder de Vox s'ha referit també a altres temes controvertits, com l'eutanàsia, l'atac de la seva mà dreta, Kiko Méndez Monestir, a Pablo Iglesias, o les últimes paraules de José María Aznar, que va contestar iradament després de sentir-se al·ludit per l'expressió "derechita cobarde" emprada per Abascal.

Pel que fa a l'eutanàsia, Abascal s'ha mostrat contrari. "S'ha llançat un missatge de desesperança i de mort als que pateixen una malaltia greu. No anem a facilitar que un marit pugui matar la seva dona", ha afirmat en referència a l'home que recentment va ajudar a morir la seva dona, afectada d'una greu malaltia degenerativa.

Quant a l'atac a Iglesias, Santiago Abascal ha reconegut que Kiko Méndez Monestir el va agredir quan era membre d'un grup neonazi i que va ser condemnat per això. Així i tot, ha descartat prescindir-ne pel que va passar.

Sobre José María Aznar, el líder de Vox s'ha mostrat sorprès pel fet que aquest es donés per al·ludit per la seva expressió "derechita cobarde". "No entén per què Casado va permetre que Rajoy es convertís en el marmessor testamentari del PSOE", ha lamentat, i alhora ha explicat què hagués fet si s'hagués trobat amb l'Espanya de la crisi de 2011: "Hi ha maneres de tirar l’economia endavant que no passen per la pujada fiscal. Crec que les polítiques de Rajoy ens han portat a la mala situació de Catalunya".

Abascal s'ha manifestat també sobre altres assumptes. Ha dit que "si tingués un fill homosexual, l'estimaria igual". "No hi ha cap tipus d'homofòbia en Vox, estem contra la dictadura LGTB, no em cal dir que tinc amics o familiars gais", ha apuntat. Així mateix, ha indicat que eliminarà les subvencions a mitjans de comunicació, sindicats i organitzacions no governamentals. "Els mitjans s'han de sostenir amb el suport dels seus televidents i la publicitat, creiem que és el més just i adequat. Els polítics han tingut un poder desmesurat i hi ha menys llibertat de premsa a causa de les subvencions", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador