ep portavozgrupo parlamentario socialista diego conesa endiscursola segunda sesion debate investidura
PSOE

El líder del PSRM-PSOE i portaveu del Grup Parlamentari Socialista en l'Assemblea Regional, Diego Conesa, ha mostrat l'interès del seu partit a poder reunir-se aquest mateix dilluns amb l'equip negociador de la formació taronja.

En una entrevista concedida a l'agència Europa Press, Conesa ha corroborat que faran lliurament a Cs d'un document programàtic de governabilitat, "en la línia del presentat al principi --un document amb cinc punts per a l'acord de govern--, afegint estructura de programa", i incorporant gairebé els 72 punts de la "declaració d'intencions" de Cs i PP.

Conesa ha indicat que treballaran en aquest document i lliurar-l'hi el mateix dilluns, "si admeten la reunió" i "a pesar que ara manifesten una altra cosa", en referència a les declaracions de la portaveu de Ciutadans en l'Assemblea, Isabel Franco, assenyalant que prefereix anar a eleccions.

Encara que Conesa considera que "Ciutadans va canviat a cop de copèrnic", vol creure en el discurs anterior d'Isabel Franco, que havia manifestat reiteradament que de no arribar a entesa amb el PP, s'asseuria amb el PSOE.

Diego Conesa recorda així les dues fórmules que se li plantegen a Ciutadans: un govern amb PP i VOX o un amb el PSOE, "en el qual no seria necessari" la ultradreta. "Cs ha de decidir si vol pactar amb VOX o amb el PSOE", ha mantingut el líder socialista murcià.

Així ha insistit que el seu objectiu és "intentar recaptar el suport de Ciutadans, si l'admet", però, adverteix, "no vull espectacles, i el que es faci, fer-ho de manera seriosa", alguna cosa que ha plantejat aquest dissabte en el Comitè Regional del PSOE, i té intenció de fer arribar a la societat civil, presentant "un document de canvi, estabilitat i regeneració per a la Regió" a sindicats, patronal, col·lectius educatius, sanitaris o culturals.

"Estem treballant i treballarem per fer un refós entre el document inicial del PSOE de cinc línies, els 72 punts del document PP i Cs, i el nostre programa de govern", per a exposar-l'hi a Ciutadans, "a partir d'aquí, si volen, parlar", ha apuntat el diputat del PSOE.

El dilluns 15 de juliol el president de l'Assemblea Regional, Alberto Castillo, començarà, de nou, la ronda de consultes amb els portaveus per a proposar al candidat a la presidència de la Comunitat.

Conesa confia, en aquest sentit, que el president del Parlament autonòmic compleixi la seva paraula i admeti la seva candidatura, "ja que va considerar lògic que si la investidura de Fernando López Miras no sortia, presentaria la meva candidatura com a força majoritària guanyadora".

"L'argument que pot tenir ara és que no tinc majoria, però va presentar una sense ella" tret que "quan arribem nosaltres ara, PP, Cs i VOX aposten pel candidat del PP. No hi hauria més que fer, però que es retracti Ciutadans".

El líder socialista considera que "aquests viratges no són bons per a la política i la credibilitat de la Regió". L'"espectacle" i "paperot" de tot aquest mes ha estat dolent per a tots, "sobretot per a la imatge de la Regió, i la serietat política que hem de projectar davant la ciutadania".

Encara que, en la seva opinió, "després dels últims dies, podíem esperar qualsevol cosa", la qual cosa "ens reafirma que ha estat tot un paperot, comprovant-se que en l'acord PP i Cs faltava la pota de VOX". Hi ha només dues opcions, "com portem dient des del primer dia": PP, Cs i VOX o PSOE i Cs, "són les úniques opcions de govern a la Regió de Múrcia".

Noticias relacionadas

contador