ep la ministra de educacion isabel celaa comparece ante la comision del ramo en el congreso de los
Pool

L'Executiu i les Comunitats Autònomes debatran aquesta setmana les condicions del retorn dels alumnes als centres educatius quan falten només 10 dies perquè comenci el curs escolar. Aquest dimarts es reuneixen els viceconsellers d'Educació amb el secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Triana, i dijous 27 d'agost ho faran amb consellers d'Educació amb els ministres de Sanitat, Educació i Formació Professional i Política Territorial.

A nivell internacional, el dilluns, 31 d'agost, l'OMS (Organització Mundial de la Salut) ha convocat els països membre per parlar de l'obertura dels centres educatius.

El curs escolar 2020/2021 començaran entre el 4 i 15 de setembre en funció de les Comunitats Autònomes, que estan encara decidint sobre presencialitat o semipresencialitat, si cal portar o no màscares, què fer amb les extraescolars o els esbarjos. Hi ha moltíssims detalls encara per concretar, i mentrestant els pares hauran d'intentar d'organitzar-se en temps rècord, en funció d'allò que es decideixi finalment.

A Madrid i d'altres Comunitats Autònomes, a més, hi ha el problema afegit de la vaga docent convocada, que complicarà encara més la situació. S'ha sol·licitat la compareixença al Congrés d'Isabel Celaá, ministra d'Educació, perquè aclareixi què està passant. Finalment, ella mateixa ha demanat comparèixer al Congrés.

La Comunitat de Madrid ha avançat que optarà per la semipresencialitat a Secundària i Batxillerat i grups bombolla a Infantil i Primària, sense pati ni menjador. Està previst que presenti el seu pla dimarts que ve.

D'altres Comunitats s'acullen a la mateixa idea (semipresencialitat), excepte per a Infantil i/o Primària, i també es plantegen la "tanta presencialitat com sigui possible".

Mentrestant, els pares estan desesperats per la falta de notícies, mentre veuen augmentar els casos de coronavirus arreu d'Espanya. Hi ha qui ja es planteja no portar als nens a l'escola, per no considerar-la un entorn segur en aquesta complicada situació.

Noticias relacionadas

contador