ep archivo   janet yellen secretaria del tesoro de estados unidos
ALEX WONG - Archivo

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha assenyalat que la desacceleració econòmica de la Xina pot tenir un "efecte dòmino" a l'economia global, encara que no espera que els EUA caiguin en recessió.

"Molts països depenen del fort creixement xinès per promoure el creixement a les seves pròpies economies, particularment als països d'Àsia, i el lent creixement a la Xina pot tenir alguns efectes secundaris negatius per als EUA", ha afirmat Yellen a Bloomberg TV.

Aquestes declaracions s'han produït després que el gegant asiàtic hagi crescut al segon trimestre a un ritme més lent del que s'esperava. En base a les dades publicades aquest dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadística, el PIB de la Xina va créixer un 6,3% al segon trimestre respecte a l'any anterior, per sota de la previsió del consens del 7,3% i enfront del 4,5% previ.

Tot i això, la secretària del Tresor, que es troba a l'Índia per participar a la Reunió de Ministres de Fiances i Bancs Centrals del G20, ha matisat que l'economia nord-americana està en "bon camí".

Yellen ha remarcat que els EUA estan progressant adequadament en la desacceleració de la inflació, i per això no espera que l'economia entri en recessió.

"El creixement s'ha desaccelerat, però el nostre mercat laboral continua sent força fort. No espero una recessió", ha dit.

La secretària del Tresor també ha fet referència als aranzels dels EUA a la Xina, i ha destacat que les autoritats del gegant asiàtic no han donat una resposta a les pràctiques comercials deslleials que en van motivar la imposició.

"Apliquem aranzels a la Xina perquè teníem preocupacions subjacents sobre les pràctiques comercials deslleials, en particular les que afecten la propietat intel·lectual i la transferència de tecnologia. I aquestes preocupacions realment no s'han abordat", ha explicat.

Tot i això, Yellen ha volgut deixar clar que les mesures nord-americanes contra la Xina "no són 'ull per ull', reflecteixen preocupacions de seguretat nacional".

Noticias relacionadas

contador