ep archivo   foro de davos suiza
TWITTER - Archivo

El Fòrum de Davos se celebra aquesta setmana, entre el 17 i el 21 de gener, en format virtual per segon any consecutiu a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta vegada, l'esdeveniment organitzat pel Fòrum Econòmic Mundial serà inaugurat pel president de la Xina, Xi Jinping.

La primera conversa es durà a terme entre el president xinès i el primer ministre israelià Naftali Bennett, el canceller alemany, Olaf Scholz, el president indonesi, Joko Widodo, el primer ministre australià, Scott Morrison i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen.

Els debats entre líders de la política i l'economia global s'inauguraran cada dia per un cap de govern que plantejarà temes importants per a l'agenda global i després detallarà les idees en un diàleg virtual amb el fundador del WEF, Klaus Schwab.

L'evolució de la pandèmia durant els propers mesos serà un tema central. Encara que també es plantejaran temes com l'accés a les vacunes, el comerç internacional i la situació creada pels problemes a les cadenes de subministrament.

Així, fins divendres, quan el Fòrum de Davos finalitzarà tractant el tema de l'estat de l'economia mundial, en un intercanvi de punts de vista entre la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, i la directora general del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva.

contador