turquia_bandera

El banc central de Turquia (CBRT per les seves sigles) ha duplicat aquest dimecres els límits d'endeutament permesos als bancs per a operacions a un dia. Aquesta mesura es produeix, segons ha ressaltat la institució, com a part dels esforços que s'estan duent a terme per proporcionar a les entitats financeres "tota la liquiditat que necessitin".

Els límits d'endeutament dels bancs turcs en transaccions a un dia dutes a terme al mercat monetari interbancari han augmentat considerablement. "A la llum de recents avaluacions, el CBRT ha decidit que, a partir del 29 d'agost de 2018, els límits d'endeutament dels bancs per a operacions a un dia al Mercat Monetari Interbancari establert al CBRT seran el doble dels límits aplicables abans del 13 d'agost de 2018", ha dit el banc central en un comunicat, del qual es fa ressò Reuters.

Cal recordar que el passat 13 d'agost, en plena crisi de la lira i amb els mercats caient per la incertesa turca, el CBRT va anunciar una injecció de liquiditat al mercat en forma de divises i or, en disminuir les quantitats en lires i dòlars que les entitats han de dipositar al regulador contra els seus passius. En concret, es van alliberar 10.000 milions de lires, 6.000 milions en dòlars i 3.000 milions en or. A més, el banc central turc es va comprometre a proporcionar als bancs del país "tota la liquiditat que necessitin". "El Banc Central vigilarà a prop la profunditat del mercat i la formació de preus i prendrà totes les mesures necessàries per mantenir l'estabilitat financera si ho considera necessari", va dir en el seu moment.

Ara el CBRT ha fet un pas més en un intent per pal·liar la crisi de confiança que hi ha entre els inversors en la seva capacitat d'actuar. Els experts segueixen insistint que Turquia ha d'emprendre una pujada de tipus per sostenir la lira i per impulsar l'economia turca, que està immersa en una important crisi a causa dels elevats nivells d'inflació que s'han estat registrant. No obstant això, l'organisme no ha adoptat cap decisió en aquest sentit. Molts critiquen el fort intervencionisme del govern de Recep Tayyip Erdogan al banc central, que s'oposa a l'esmentada pujada de tipus.

Noticias relacionadas

contador