donald-trump 20190621094030

El president nord-americà, Donald Trump, ha assegurat que la Xina s'ha de centrar en treballar de forma "humana" amb Hong Kong abans d'intentar arribar a un acord comercial amb els Estats Units. Ho ha fet, com ja és habitual, a través de sengles missatges al seu compte de Twitter, en què revela l'acostament que s'ha produït entre les dues potències durant els últims dies.

"Naturalment la Xina vol arribar a un acord. Deixeu que primer treballin de forma humana amb Hong Kong!", ha indicat el mandatari nord-americà, que ha subratllat que posposar fins al desembre l'aplicació de nous aranzels a productes xinesos beneficiaria més a la Xina que als EUA. "A la Xina s'estan perdent milions de treballs. Milers d'empreses estan marxant", ha assenyalat el republicà.

Encara que la veritat és que l'administració Trump va justificar la seva decisió fa uns dies amb el fet que retardant els aranzels es beneficiaria la campanya de compres nadalenques, tan important als Estats Units. Als seus missatges reconeix, de fet, que el benefici serà "recíproc".

Pel que fa a la situació a Hong Kong, Trump ha recalcat que té "zero dubtes" que el mandatari xinès, Xi Jinping, serà capaç de resoldre el problema de manera "ràpida i humana" si aquesta és la seva intenció. És més, ha deixat caure que vol reunir-se amb Xi, que ha qualificat com un "gran líder" i "bon home en un assumpte complicat" que "compta amb el respecte del seu poble".

Noticias relacionadas

contador