ep el presidente de los eeuu donald trump
Michael Laughlin - Archivo

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha promulgat aquest dimecres la llei que estableix fons i ajudes per fer front a la pandèmia del coronavirus al país nord-americà.

La signatura de Trump s'ha produït després que el Senat estatunidenc hagi aprovat la legislació, que preveu proves per detectar el Covid-19 gratuïtes i baixes laborals remunerades. En concret, la norma destina 250.000 milions de dòlars (229.000 milions d'euros) en ajudes als nord-americans des del pròxim 6 d'abril.

La votació ha tingut lloc quatre dies després que la Cambra de Representants donés la seva aprovació a la legislació per un marge molt ampli, amb 363 vots a favor i 40 en contra, segons ha informat el diari local 'Politico'.

Aquesta aprovació es va produir després que Trump mostrés el seu suport a la mesura i instés a tots els membres del Congrés, republicans i demòcrates, a votar 'sí'.

Per part seva, el líder de la majoria republicana al Senat, Mitch McConnell, ha donat suport a la llei, que amplia l'atur i garanteix el pagament de les baixes per malaltia a aquells que treballen per hores.

"És una mesura bipartidista ben intencionada, producte del treball de l'equip del president Trump i la Cambra de Representants, que tracten de posar en marxa mesures que beneficiïn als treballadors nord-americans", ha asseverat

.

Noticias relacionadas

contador