• Els assessors de Donald Trump també estarien dissenyant plans per utilitzar el discurs de l'estat de la Unió de Trump de finals de mes
ep presidente estados unidos donald trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'està preparant per desvetllar una "agressiva ofensiva comercial" durant les pròximes setmanes que probablement inclourà noves tarifes destinades a contrarestar les presumptes pràctiques comercials deslleials de la Xina i altres competidors econòmics, segons informa Politico citant tres funcionaris del govern.

Les converses internes han anat més enllà de la pregunta de si Trump ha de prendre mesures comercials difícils i ara se centren en les mesures precises que el president hauria d'imposar

Segons el citat mitjà, està previst que Trump es reuneixi amb secretaris del gabinet i assessors aquesta setmana per començar a prendre decisions sobre una sèrie de 'baralles' comercials pendents que abasten des de les importacions de panells d'acer i panells solars fins a polítiques xineses sobre la propietat intel·lectual, segons una d'aquestes fonts oficials.

Els assessors de Donald Trump també estarien dissenyant plans per utilitzar el discurs de l'estat de la Unió de Trump de finals de mes per donar cos a la visió comercial del president i, possiblement, anticipar una postura més agressiva cap a la Xina. Les fonts van insistir que els detalls encara no s'han concretat però diversos funcionaris van dir a Politico que les converses internes han anat més enllà de la pregunta de si Trump ha de prendre mesures comercials difícils i ara se centren en les mesures precises que el president hauria d'imposar.

En recórrer a aquesta ofensiva comercial, el president dels Estats Units està tornant a la promesa clau que va fer durant la campanya electoral i que es basa en el proteccionisme i les mesures comercials que donin suport al seu lema d’'America primer'. El comerç és una de les poques àrees de les principals polítiques en què el president pot actuar sense haver de dependre del Congrés.

Segons Politico, que cita assistents de Trump, les properes reunions comercials a porta tancada amb el president ajudaran a llançar més llum sobre els seus pensaments en aquesta matèria. Els principals assessors de Donald Trump han estat lluitant entre bastidors durant mesos per tirar endavant la seva agenda comercial però els funcionaris consultats han assenyalat que encara no està clara l'agressivitat dels plans del president.

Noticias relacionadas

contador