cbtrump823

El president dels EUA, Donald Trump, ha participat aquest divendres al World Economic Forum que se celebra aquests dies a Davos (Suïssa), i ha aprofitat per deixar clar que el país travessa una molt bona situació econòmica, amb una salut borsària històrica, una reducció dels impostos i una major desregulació del mercat. "Mai ha existit un millor moment per invertir als EUA", ha dit el mandatari, que ha assenyalat que fer-ho no només portarà benestar als ciutadans del seu país, sinó a l'economia global.

"Mai ha existit un millor moment per invertir als EUA"

A més, ha insistit en la seva intenció de defensar el seu país sobre la resta, assegurant que ignora per què la resta de polítics no fa el mateix. Trump també ha puntualitzat que posar "els EUA primer no vol dir un EUA sol". En aquesta línia, ha manifestat el seu interès en arribar a acords amb la resta de països en matèria econòmica, sempre que no vulneri el benefici mutu.

Pel que fa al comerç, Trump ha expressat el seu suport al comerç lliure, sempre que aquest sigui just. Durant la seva intervenció a Davos ha assegurat que el seu govern no farà els ulls grossos davant pràctiques econòmiques que consideri "depredadores".

Cal recordar que dies abans d'aquestes declaracions, Trump va imposar aranzels a la importació de plaques solars i rentadores, cosa que va augmentar les tensions amb la Xina i altres aliats comercials.

En referència al sistema d'immigració nord-americana, Trump ha reconegut la seva intenció de modernitzar els procediments a través d'"un sistema de selecció basat en la meritocràcia, i en l'habilitat personal de desenvolupar i aportar benefici a l'economia". I és que, segons ha assenyalat, "la nostra economia és d'avantguarda, però el sistema d'immigració viu ancorat en el passat".

També ha manifestat la seva intransigència a estats o dirigents que amenacin la seguretat dels ciutadans del seu país, deixant molt clar que arribarà fins on faci falta per assegurar la pau dins les seves fronteres. Segons ha expressat, tant els Estats Units com els seus aliats posseeixen força militar suficient com per no témer de donar resposta als atacs que puguin produir-se.

Noticias relacionadas

contador