donald-trump-durante-acto-pensilvania
REUTERS/Jonathan Ernst

Donald Trump ha creuat una línia més en la batalla personal que manté amb la Reserva Federal (Fed). A través del seu compte de Twitter, ha insistit que el banc central hauria de baixar els tipus d'interès a zero o fins i tot situar-los en taxes negatives. El president nord-americà ja havia fet aquesta reivindicació en repetides ocasions, però aquesta vegada ha fet un pas més i ha optat per l'insult fàcil per qualificar d'"imbècils" els funcionaris de la Fed.

El mandatari considera que els Estats Units "ha de pagar sempre la tarifa més baixa", cosa que no s'està complint per la "ingenuïtat" del president de la Fed, Jeremy Powell. En la seva opinió, la política monetària del banc central més important del món ha provocat la desacceleració de l'economia del país.

També ha suggerit que, un cop es baixin els tipus, els Estats Units hauria de "començar a refinançar el seu deute", que puja a 22.500 bilions de dòlars. Aquest dèficit ha augmentat un 13% sota l'Administració Trump, que el 2017 va portar al Congrés una retallada d'impostos.

El refinançament "no és viable i podria ser un problema important per als inversors, els mercats financers i, en última instància, l'economia", ha explicat a CNBC l'analista cap de Moody's Analytics, Mark Zandi. "Això no és una hipoteca, aquesta és el deute del Tresor dels Estats Units", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador