cbtrump92 short1

El president dels Estats Units, Donald Trump, va dir aquest dijous que dubta que les negociacions comercials amb la Xina hagin de tenir èxit. Aquesta setmana, funcionaris xinesos i nord-americans han tornat a reunir-se per tractar d'arribar a un acord.

"Tindrà èxit? Tinc els meus dubtes", va dir el president a la premsa durant una presentació amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg. "La raó per la qual ho dubto és perquè la Xina està massa consentida. La Unió Europea està massa consentida. Altres països també estan molt mimats, perquè sempre han obtingut el 100% del que han volgut dels Estats Units", ha assenyalat Trump, segons recull CNBC. "Però no podem permetre que això segueixi succeint", ha afegit.

Una delegació xinesa es troba aquesta setmana a Washington per participar en converses amb alts funcionaris de l'administració de Donald Trump per intentar arribar a un acord. Aquestes reunions segueixen una altra ronda de negociacions a Beijing que va tenir lloc a principis de mes.

Els Estats Units i la Xina esperen reduir les creixents tensions que amenacen amb iniciar una guerra comercial i fer mal a les dues economies més grans del món. Les borses nord-americanes van caure després dels comentaris de Trump d'aquest dijous.

Donald Trump va dir aquest dijous que les pràctiques comercials de la Xina han provocat una "evacuació de la riquesa com mai abans ningú havia vist". El president nord-americà ha argumentat durant molt de temps que el superàvit comercial massiu de la Xina amb els Estats Units constitueix un abús comercial. També està intentant castigar Pequín pel suposat robatori de propietat intel·lectual per part d'empreses xineses.

A principis d'aquesta any, Trump va proposar aranzels sobre béns xinesos per valor de 50.000 milions de dòlars i posteriorment va llançar una altra amenaça aranzelària per valor de 100.000 milions de dòlars. La Xina va proposar com a represàlia aranzels sobre una àmplia varietat de productes nord-americans.

Noticias relacionadas

contador