cb powell trump sh112

L'ocupació del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, està fora de perill, segons el president dels EUA, Donald Trump, tot i que assegura que no està "encantant" amb l'exercici del banc central nord-americà.

"Està segur", va dir Trump en ser consultat sobre el càrrec del president de la Fed durant una entrevista amb Fox News difosa aquest dijous.

Un dia abans, el banc central va anunciar que rebaixava els tipus d'interès 25 punts percentuals, fins a deixar-los al rang d'1,175%-2%. Era el que tot el mercat tenia previst, menys Trump, el desig del qual era que la Fed els deixés a zero.

El president dels EUA no ha deixat d'atacar tant al banc central com als seus representants. Fa una setmana, va insistir a través del seu compte de Twitter en què la Fed hauria de baixar els tipus d'interès a zero o fins i tot situar-los en taxes negatives. Ja havia fet aquesta reivindicació en repetides ocasions, però aquesta vegada ha fet un pas més i ha optat per l'insult fàcil per qualificar d'"imbècils" els funcionaris de la Fed.

Noticias relacionadas

contador