trumprumor

El mercat respira tranquil. Donald Trump ha confirmat que els EUA i la Xina han arribat a un acord de 'fase u' gràcies a "compres massives de productes agrícoles, energia i béns manufacturers" per part del país asiàtic. Els inversors recuperen l'optimisme després de l'ensurt que s'havien emportat quan, a través del seu compte de Twitter, el president nord-americà qualificava de 'notícia falsa' la informació de The Wall Street Journal.

Trump ha assenyalat que, sobretot, són errònies les dades aportades sobre els aranzels que ja estan en vigor. "Notícies falses", ha conclòs Trump, abans d'instar el diari nord-americà a "trobar unes millors fonts". A la publicació del The Wall Street Journal s'exposava que els EUA anava a reduir a la meitat les taxes existents.

En un tweet posterior, ha aclarit que "els arancels del 25% es mantindran com estan". A més, ha declarat que els aranzels previstos per al 15 de desembre sobre 156.000 milions de dòlars en productes xinesos "no es cobraran" gràcies a aquest acord de 'fase u'.

Aquest dijous, el president nord-americà va publicar, també a través de Twitter, que estava "molt a prop d'un gran acord amb la Xina". Aquestes paraules s'han fet realitat aquest divendres, tot i la incertesa que ha generat el primer missatge. "Aquest és un tracte increïble per a tots", apuntava.

A més, ha confirmat que ja han començat les negociacions sobre l'acord de 'fase 2'. Havia especulat amb què aquest moment arribaria després de les eleccions de 2020, però Trump s'ha encarregat d'aclarir que aquestes noves converses començaran "immediatament".

Des de Pequín tenien previst fer una roda premsa a les 15:30 hora espanyola, però retardaven després del tweet de Trump en el qual negava la informació de The Wall Street Journal. Mitja hora després, els funcionaris xinesos també confirmaven l'acord, però discrepaven amb l'afirmació de Trump sobre els aranzels, ja que sostenen que es reduiran progressivament.

Noticias relacionadas

contador