guerra comercial trump jinping portada

La Xina ha confirmat que ha arribat a un acord comercial de fase u amb els Estats Units, després que els mitjans nord-americans donessin per fet aquest dijous un pacte entre les dues primeres economies del món.

El govern xinès està oferint una roda de premsa que ha aixecat una gran expectació, sobretot després que Donald Trump hagi posat en dubte l'acord en qualificar com "falsa" una notícia del WSJ que assenyalava que l'Administració nord-americana havia ofert rebaixar un 50% els aranzels imposats durant els últims mesos a les exportacions xineses.

Segons els funcionaris xinesos, el següent pas és que les dues parts prenguin les mesures legals pertinents i estableixin un temps per signar l'acord. Les autoritats xineses també han assenyalat que els aranzels es reduirien en fases. Després d'aquesta confirmació, Wall Street ha tornat a marcar màxims històrics per segona jornada consecutiva.

Sobre el tema dels aranzels, el viceministre de Comerç, Wang Shouwen, ha explicat que els EUA els eliminarà per fases, previsiblement quan es confirmi que la Xina està complint les condicions de l'acord. Per això, Wang no ha detallat quan els EUA revertirà els aranzels imposats fins ara.

En aquest sentit, Pequín ha confirmat que augmentarà significativament les compres de productes agrícoles nord-americans, segons ha assenyalat el viceministre d'Agricultura, Han Jun. Les últimes informacions apunten que la Xina comprarà el 2020 uns 50.000 milions de dòlars en aquest tipus de productes, encara que no s'han especificat quantitats.

Noticias relacionadas

contador