• El president dels EUA ha compartit tres vídeos publicats per la líder ultradretana britànica, Jayda Fransen
  • Un fet que no ha agradat a Downing Street
trump eu

Twitter es converteix en el protagonista de la política internacional. I el responsable d'això és Donald Trump. En aquest nou capítol, el president dels Estats Units ha compartit al seu perfil de la xarxa social tres vídeos publicats per la líder ultradretana britànica, Jayda Fransen, als quals es mostra islamistes radicals cometent diferents abusos. Una decisió que ha rebut les crítiques per part de la primera ministra, Theresa May.

La difusió d'aquest contingut ha aixecat una gran polèmica. Fransen compartia aquests tres vídeos amb diversos comentaris: "Migrant musulmà colpeja un jove holandès amb crosses", "musulmà destrueix una estàtua de la Verge Maria" i "grup musulmà empeny un adolescent en una teulada i el colpeja fins matar-lo". Donald Trump va decidir retuitejar aquestes publicacions, una forma de compartir-ho amb els seus 43,6 milions de seguidors. Després d'això, el president dels Estats Units va decidir continuar la seva activitat a la xarxa social escrivint sobre mitjans de comunicació i mercats financers.

Fransen, acusada al Regne Unit d'"assetjament religiós", no ha dubtat en celebrar aquesta fita a través del seu compte. "El president dels Estats Units, Donald Trump, ha retuitejat tres vídeos de la vicepresidenta Jayda Fransen! 'El mateix Donald Trump ha retuitejat aquests vídeos i té uns 44 milions de seguidors! Que Déu et beneeixi, Trump! Que Déu beneeixi Amèrica!".

La seva activitat política 2.0 no ha passat desapercebuda a Downing Street. Un representant del Govern de Theresa May ha considerat "equivocada" l'acció de Trump, ja que "Britain First busca dividir la comunitat mitjançant l'ús de narratives d'odi que escampen mentides i aviven tensions". "Provoquen ansietat a la gent de bé", ha lamentat, segons mitjans britànics. Aquest portaveu ha recalcat que "el poble britànic rebutja de forma aclaparadora la retòrica de prejudicis de la ultradreta, que és l'antítesi dels valors que representa el país: decència, tolerància i respecte".

Encara que aquesta discòrdia no ha acabat amb aquest comentari. Donald Trump ha volgut respondre al Govern britànic, de nou a través de Twitter. "Theresa May, no et preocupis per mi, preocupa't pel destructiu terrorisme radical islàmic que té lloc dins del Regne Unit. Nosaltres estem bé!", va dir el president dels Estats Units en un missatge al seu compte de la xarxa social.

Noticias relacionadas

contador