donald-trump-soleimani-aurait-du-etre-elimine-il-y-a-longtemps

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat amb imposar "aranzels molt alts" a les importacions d'automòbils europeus si la Unió Europea no accepta un acord comercial amb el país nord-americà.

En una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CNBC, Trump ha assegurat que ja ha començat a negociar amb la UE, ja que es va reunir aquest dimarts amb la presidenta de la Comissió Europa, Ursula von der Leyen. "Ha estat molt difícil negociar amb Europa. La UE s'ha aprofitat del nostre país durant molts anys i els he dit que no podem acceptar-ho més", ha subratllat Trump.

El president nord-americà ha detallat que ha preferit "esperar" a acabar de negociar la 'Fase 1' de l'acord comercial amb la Xina abans de passar a negociar altres tractes similars amb la UE.

"Li vaig dir: 'Mira, si no fem alguna cosa, vaig a haver d'actuar' i el que faré serà posar aranzels molt alts als seus cotxes i a altres coses que vinguin al nostre país", ha explicat Trump sobre la conversa que va mantenir amb Von der Leyen. "Acceptaran un acord perquè han de fer-ho. Han de fer-ho. No tenen altra opció", ha postil·lat.

Aquest mateix dimecres, en una taula rodona que ha tingut lloc en el marc del Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa), el Secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha avisat que Washington imposarà aranzels a Europa si el bloc comunitari aprova un impost digital ('taxa Google').

"Hem estat molt clars en què pensem que l'impost digital és discriminatori en naturalesa", ha dit Mnuchin, després de recordar que hi ha un procés en el si de l'OCDE en el qual s'està estudiant com reformar el sistema fiscal internacional per tenir en compte els canvis que la digitalització ha introduït en l'economia.

"Si la gent vol posar impostos de forma arbitrària a les nostres empreses digitals, nosaltres considerarem posar impostos de forma arbitrària en empreses automobilístiques", ha agregat.

Aquesta mateixa setmana Trump va acordar amb el president de França, Emmanuel Macron, retardar la implementació de l'impost digital, i evitar així una nova escalada aranzelària entre Washington i París.

Noticias relacionadas

contador