• Els manters comencen a comercialitzar sabatilles, samarretes i bosses
  • L’Associació que ha promogut aquesta idea ha estat The Green Parrot
ep manteros top manta inmigrantesla calle
EUROPA PRESS

Els manters de Barcelona han creat la marca 'Top Manta' per poder comercialitzar de manera legal els seus productes. Alguns d'aquests venedors volen fugir del carrer per començar una nova vida.

'Top Manta'. El logo emula una manta i ja es pot veure en sabatilles, samarretes o pareos. Durant molt de temps, els famosos manters de les grans ciutats han venut productes falsificats de grans marques mundials. Ara, a Barcelona volen acabar amb això. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha començat a vendre aquest tipus de productes amb l'objectiu de donar a conèixer l'activitat dels venedors ambulants i projectar una imatge positiva del col·lectiu.

El logo emula una manta i ja es pot veure en sabatilles, samarretes o pareos

L'Associació que ha promogut aquesta idea ha estat The Green Parrot i ha agafat la idea d'un grup d'artistes del Brasil que va realitzar un projecte similar a les platges de Rio de Janeiro quan es va prohibir la venda ambulant durant els Jocs Olímpics del 2016.

"Per a nosaltres és una marca ètica i popular, així que vam decidir tirar endavant amb ella", va explicar Aziz Fayé, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona durant la presentació de la nova ensenya. Es tracta d'un símbol amb el qual es busca "deixar enrere el racisme i la violència", ha assenyalat Fayé. Però tot i el suport, encara els queda un llarg camí perquè el gest de recollir la manta sigui història.

CRÍTIQUES DELS COMERCIANTS

Però no totes són bones notícies. Els comerciants tradicionals han criticat el model de negoci d'aquests manters. L'associació de petits comerciants ha assenyalat que “aquestes persones no paguen impostos", de manera que és "il·legal".

També recorden que "encara que ja no ataquin els drets de propietat intel·lectual", la seva "activitat segueix sent prohibida, ja que no tenen autorització dels ajuntaments i no paguen impostos per estar al carrer".

contador