ep presidenteparlamento europeo antonio tajani 20180129152603
EUROPA PRESS

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha reclamat aquest dimecres un canvi de govern a Itàlia si aquest no atén els avisos de la Comissió Europea i ajusta el seu pressupost per complir amb les regles de la Unió Europea.

"El govern italià està encara a temps de canviar el pressupost per evitar danys, no a la Comissió, sinó als ciutadans italians", ha dit Tajani sobre l'Executiu de coalició que formen el Moviment 5 Estrelles (M5S) i La Lliga, durant una declaració sense preguntes a Bucarest.

"Si no ho fa, serà indispensable canviar de govern i donar vida a una nova majoria que combati la desocupació i afavoreixi el creixement, mentre redueix la pressió fiscal i ajuda a les empreses a contractar joves", ha tancat Tajani, cofundador junts amb l’exprimer ministre italià Silvio Berlusconi de Forza Itàlia.

Brussel·les ha proposat aquest mateix dimecres obrir un expedient per dèficit excessiu a Itàlia pel seu elevat deute públic, que es troba a l'entorn del 131% del PIB, i per l'absència de mesures per reduir-la, un aspecte que incompleix les regles establertes al pacte d'Estabilitat i Creixement i que podria desembocar en una multa d'uns 3.500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador