ep pedro sanchez y christine lagarde
TWITTER DE CHRISTINE LAGARDE - Archivo

Pedro Sánchez segueix sense aconseguir els suports per al Fons de Recuperació. El suec Löfven se suma al 'no' de l'holandès Rutte i insisteix que les ajudes arribin en forma de préstecs als països, i no com a transferències a fons perdut.

"El fons ha de ser de crèdits, no de subsidis", ha repetit l'homòleg suec de Sánchez a la roda de premsa posterior a la trobada entre tots dos.

El president del Govern espanyol, per part seva, ha demanat "empatia" i reconeix que "tots haurem de fer renúncies". En aquest sentit, ha recordat que Espanya va acceptar des d'un primer moment el pla de la Comissió Europea que consta de 250.000 milions en préstecs amb devolució.

"L'objectiu és comú: sortir de la crisi amb una Europa més forta. Hem de superar les nostres diferències i aconseguir un acord al juliol per rellançar el creixement sobre bases més verdes, digitals i justes", publicava el president del Govern al seu compte personal de Twitter aquest dimecres.

Suècia és, precisament un dels quatre països denominats "frugals" i amb més reticents sobre aquest fons. De fet, defensa que el repartiment es faci mitjançant crèdits i no subvencions directes. No obstant això, el primer ministre suec també s'ha mostrat confiat que aviat hi haurà un acord.

Noticias relacionadas

contador