• La posició d'auto-protecció de la UE no suavitzarà les negociacions
  • L'actualització oficial serà el proper mes d'abril
brexit-de-nombreux-expatries-peu-convaincus-par-les-avances-de-theresa-may

Si el Brexit experimentés certa agitació o descontrol durant la seva negociació i aplicació, podria produir majors pressions sobre la valoració del crèdit del Regne Unit, reduint-la encara més. Així ho relata aquest dilluns un comentari de l'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) sobre els riscos de la desconnexió britànica d'Europa.

  • 0,8537£
  • -0,11%

S&P, que ja va reduir la valoració del crèdit britànic en dos esglaons fins al nivell 'AA' després del referèndum, assegura que en produir-se un escenari en què el poder executiu britànic malinterpreti la posició de la Unió Europea (UE) podrien produir-se encara més retallades.

La companyia explica que la posició defensiva des de Brussel·les redueix les possibilitats de suavitzar les negociacions, també de cara a evitar un efecte dòmino que porti, a més, els Estats membres a abandonar el bloc.

"El govern britànic ja va malinterpretar el sentiment de l'electorat en convocar el referèndum per abandonar la UE. Esperem que no cometi de nou el mateix error, amb les intencions que maneja el bloc a l'altre costat del canal." va assegurar Moritz Kraemer, cap global de ràting en S&P.

"Un gir dels esdeveniments així comportaria un renovat augment de la pressió sobre el ràting sobirà del Regne Unit", afegeix Kraemer. Actualment la puntuació del Regne Unit és 'AA', amb perspectives negatives. La propera actualització es durà a terme al proper mes d'abril.

Noticias relacionadas

contador