• Saunders va votar a favor d'una pujada de tipus al març, que no es va produir
  • Carney adverteix que el mercat pot equivocar en esperar una política monetària més restrictiva al maig
boe saunders ir

Michael Saunders es manté que “tretze són tretze”. Durant un discurs a la Universitat de Strathclyde, Glasgow, Escòcia, el membre del Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra (BoE) ha reiterat la necessitat del regulador de retirar els estímuls de l'economia britànica mitjançant una pujada gradual dels tipus, en presència de la pressió inflacionista domèstica, que no obstant això, sembla haver deixat de trepitjar l'accelerador.

Saunders va votar a favor d'una pujada dels tipus d'interès al passat mes de març. Des de llavors, el desenvolupament econòmic de les illes sembla haver-se refredat, encara que aquest rendiment recent és de "qüestionable" importància, a causa de l'impacte que el temporal ha tingut a la regió i les contínues correccions a l'alça que el primer trimestre ha mostrat durant els anys recents.

Una retirada "gradual" dels tipus no ha de significar "lenta", segons l'opinió de Saunders

L'última dada de creixement dels preus publicada per l’ONS (Office of National Statistics) va donar una taxa d'inflació del 2,5%, dues dècimes per sota del resultat de febrer, en un descens més pronunciat del que marcava el consens. I tot això malgrat el cada vegada més estret mercat laboral. Tot just quatre hores abans, l'ONS publicava les dades d'atur relatives al període desembre-febrer, amb una taxa d'atur del 4,2% per mantenir el percentatge de desocupats a nivells de 197. A més, els salaris van créixer un 2,8%, que va significar el seu augment més ràpid dels últims tres anys.

En aquest context, un 85% del mercat apunta maig com a principal escenari per a una pujada de tipus. El governador del BoE, Mark Carney, ho va posar en dubte. El banquer central va assegurar que aquestes previsions podrien estar equivocades, amb reunions de l’MPC programades més enllà de maig, encara que va advertir que el Regne Unit ha de preparar-se "per a algunes pujades" durant els propers anys.

Per la seva banda, Saunders ha afirmat que espera que la inflació torni a créixer en el futur pròxim, a causa de la situació del mercat laboral britànic i previsió del BoE sobre un major creixement de l'economia de les illes, d'entre l’1,5 i 2% anual durant els dos pròxims exercicis.

Així mateix, el membre de l'MPC ha reafirmat la posició del Banc d'Anglaterra d'incrementar els tipus a una "velocitat gradual i fins a un límit concret", però ha matisat que "gradual no ha de significar lent".

Noticias relacionadas

contador