• Brussel·les ha d'adoptar una decisió sobre la nova seu de l'agència a la tardor
dolors montserrat

El Ministeri de Sanitat, liderat per Dolors Montserrat, segueix posant tota la carn a la graella per donar suport a la candidatura de Barcelona com a nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). Així, ha anunciat una inversió de tres milions d'euros a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que es destinaran a contractar més personal i a inversions en formació.

En primer lloc, el pla dissenyat pel ministeri preveu la creació, abans que acabi l'any de 40 noves places a l'AEMPS, per reforçar els treballs de coordinació, suport i ajuda al trasllat de l'EMA a Barcelona. Aquests nous llocs assumiran el 20% de les tasques que realitza l'agència del medicament britànica dins de l'organisme europeu.

L'estat espanyol ha ofert a l’AEMPS un pla de suport alineat amb el Business Continuity Plan, amb el qual ja compta l'EMA, de manera que junts garanteixen la qualitat i el volum de procediments i els seus calendaris, entre d'altres aspectes. "Nosaltres volem seguir liderant els treballs de l'EMA, vinguin o no a Barcelona, ​​i passar a ser la primera agència estatal de suport", ha dit la ministra, segons recull l'Agència Catalana de Notícies.

En declaracions des de la seu de l'Agència Espanyola de Medicaments ha insistit que Barcelona està preparada per ser la seu de l'EMA i ha demanat que el trasllat sigui "ràpid" perquè no s’interrompin els treballs que s'estan fent. "La nostra experiència i qualitat són la nostra carta de presentació per mantenir i garantir la seguretat dels pacients europeus", ha reblat.

TRASLLAT DE L'EMA

Encara pendents de conèixer el calendari detallat de Brussel·les per reubicar la seu del lobby farmacèutic, en recents declaracions als mitjans, el president del Govern ha explicat que la idea que estudia el president del Consell Europeu, Donald Tusk, és que la decisió "s’adopti a la tardor".

El trasllat de l'EMA suposarà un recolzament a un segment industrial que a Espanya arriba gairebé als 14.500 milions d'euros en producció (segons dades del 2013 de Farmaindustria) i genera gairebé 37.000 llocs de treball.

L'Agència Europea del Medicament és un organisme descentralitzat que té la finalitat d'harmonitzar el treball de les agències reguladores dels Estats de la Unió Europea (UE). Dóna servei a una població de més de 500 milions de persones i actua principalment en dues línies: d'una banda, s'encarrega de l'avaluació científica, la supervisió i el control de la seguretat dels medicaments desenvolupats per les empreses farmacèutiques per al seu ús a la UE; d'altra banda, de protegir la salut pública i animal als 28 estats membres de la UE, així com als països de la Zona Econòmica Europea, garantint que tots els fàrmacs disponibles al mercat de la UE són segurs, eficaços i d'alta qualitat.

Al voltant de 40.000 experts visiten l'EMA cada any per raons professionals i més de 1.600 empreses operen en l'òrbita del regulador.

Noticias relacionadas

contador