• Una vintena de ciutats europees es disputen ser la seu de l'EMA
ep disseny hub dhub torre agbar barcelona glries

La candidatura de Barcelona per allotjar l'Agència Europea de Medicaments (EMA per les seves sigles en anglès) rep un important recolzament aquest dilluns, amb un acte en el qual participaran més de 200 entitats de la capital catalana. Barcelona Global, que engloba més de 600 professionals i empreses serà l'amfitriona de l'acte que es podrà seguir per les xarxes socials amb el hashtag #BCN4EMA.

A més de la presència de destacades personalitats de la societat civil, està previst que acudeixin a aquest acte la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, el conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Antoni Comín, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Una vintena de ciutats europees es disputen ser la seu de l'EMA

Durant l'acte, l'actor Josep Maria Pou llegirà el manifest de suport de la societat civil a favor de trasllat de l'EMA.

Obligada a abandonar les seves oficines de Canary Wharf, al districte financer de la City de Londres pel Brexit, l'EMA està fent les maletes, tot i que encara no té clar el seu destí. Espanya, en concret la ciutat de Barcelona, ​​parteix amb avantatge davant la vintena de capitals europees que donen brillantor a les seves candidatures per acollir l'epicentre d'un sector que mou més de 164 milions d'euros l'any i que genera més de mig milió de llocs de treball.

VINT CAPITALS EUROPEES ES DISPUTEN LA NOVA SEU

De moment, la ciutat catalana va al capdavant i supera àmpliament els seus rivals, principalment Copenhaguen, Amsterdam, Viena i Lille. L'aposta de Barcelona és la millor pel que fa als serveis i infraestructures i per aquest motiu "té totes les de guanyar", assenyalen fonts coneixedores de les negociacions a Bolsamanía. De fet, les mateixes fonts recorden que el 1992, quan aquest organisme es va instal·lar a Londres, la capital catalana ja va quedar segona "pels pèls" i ara, té moltes possibilitats, més comptant que l'altra agència que busca 'nova casa' , l'Autoritat Bancària Europea (EBA), "es traslladarà segurament a Frankfurt".

Per si això fos poc, de tots els possibles emplaçaments, la ciutat comtal és l'únic que ja ha ofert un edifici per albergar els gairebé 900 treballadors de l'EMA. Es tracta de l'emblemàtica Torre Agbar, un altre punt que juga a favor de Barcelona, ​​ja que els 33 metres quadrats de què disposa la Torre Glòries, nom formal de l'edifici, el pàrquing i l'auditori es destinarien íntegrament a acollir les instal·lacions del regulador del sector farmacèutic. Actualment en propietat de Merlin Properties, que la va adquirir a principis d'any per 142 milions d'euros, la SOCIMI ha negociat amb l'Ajuntament català i amb les altres dues administracions en joc, la Generalitat i el Govern, un contracte d'exclusivitat fins al moment en què es resolgui la destinació de l'organisme.

COORDINACIÓ ENTRE ADMINISTRACIONS

L'altre aspecte remarcable de tot el procés és que els tres executius: local, autonòmic i estatal han deixat de banda les seves diferències, fonamentalment el sobiranisme a Catalunya i altres reivindicacions de la Generalitat al Govern de Mariano Rajoy, per oferir una imatge d'unitat. Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, ​​destaca aquesta "total coordinació" entre el Ministeri de Sanitat, la Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament barceloní i assenyala que és "qüestió de coherència: no es pot optar que una ciutat sigui seu d'una agència europea sense que totes les administracions competents es moguin a l'uníson i, en aquest sentit, les reunions han demostrat que aquesta coordinació és possible i que és absoluta".

Noticias relacionadas

contador