ep pedro sanchez presidentegobierno encongreso
PSOE

El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb els primers executius de les principals companyies de l'IBEX 35 durant les últimes setmanes. Segons han assegurat fonts de la Moncloa a Expansión, els directius han donat un vot de confiança a l'Executiu, encara que li han demanat que no apugi els impostos.

Alguns dels quals ja s'han vist les cares amb Sánchez han estat els presidents de Telefónica (José María Álvarez Pallete), Banc Santander (Ana Botín), ACS (Florentino Pérez), Iberdrola (Ignacio Sánchez Galán), Fundació la Caixa i CriteriaCaixa (Isidre Fainé) i Endesa (Borja Prado). Aquestes trobades s'han produït a sol·licitud dels presidents de les companyies, tot i que ha estat el cap de l'Executiu el que ha triat amb quin d'ells es reunia.

S'estan celebrant fora de l'agenda oficial del president del Govern i continuaran el setembre, ja que Sánchez vol reunir-se "amb tots". "Vol estar atent i conèixer de primera mà com està la situació econòmica i quines són les preocupacions dels empresaris", afegeixen des de Moncloa.

S'estan celebrant fora de l'agenda oficial i continuaran el setembre, ja que Sánchez vol reunir-se "amb tots"

Els dirigents han traslladat a Sánchez la seva confiança, tot i que fa tan sols dos mesos que ocupa el càrrec i que al principi era vist amb recel. Ara els grans de l'IBEX es mostren alleujats amb el perfil dels ministres elegits. Sobretot el de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, i que fins al juny era directora general de Pressupostos de la Comissió Europea.

De fet, la presidenta del Santander ja havia lloat Calviño al seu compte de Twitter quan va escriure que "en un moment clau per a la Unió Europea, tenir Nadia Calviño com la nostra nova ministra d'Economia és una garantia que Espanya seguirà augmentant el seu pes en les institucions europees".

En general, els directius "han transmès al president la sensació que el nou Govern ha entrat bé, que els dona tranquil·litat econòmica", han dit al diari Expansión. Creuen en el "compromís de Sánchez amb l'estabilitat econòmica" i destaquen el perfil "europeista" del Govern.

No obstant això no tot han estat bones paraules. Als directius els preocupa especialment la pujada del tipus mínim efectiu l'impost sobre societats i la possible creació d'un nou impost a la banca. També han parlat sobre la situació macroeconòmica del país i dels grans reptes del futur, com la sostenibilitat de les pensions.

Noticias relacionadas

contador