ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante la videoconferencia con los presidentes
Moncloa

Pedro Sánchez ha donat la batalla pels coronabons, o "bons de reconstrucció" com els va anomenar aquest dissabte, per perduda. Així els ho ha traslladat als presidents de les comunitats autònomes aquest diumenge, en la reunió per vídeoconferencia que han mantingut per parlar de les últimes mesures posades en marxa pel Govern contra el coronavirus.

Durant la reunió, expliquen fonts autonòmiques citades per Europa Press, el president del Govern ha donat gairebé per perduda la possibilitat que la Unió Europea emeti bons o eurobons per fer front a la reconstrucció després de la pandèmia, donada la negativa que ha rebut d'Alemanya i d'Holanda, entre altres països.

Aquest dissabte Sánchez, a la roda de premsa que va oferir per anunciar que els treballadors dels serveis no essencials hauran d'estar-se dues setmanes a casa, va advocar per mutualitzar el deute en què estan incorrent els països del club comunitari, sobretot els més afectats per l'epidèmia de Covid-19, per poder sortir d'aquesta crisi amb totes les garanties. "No podem fer-ho amb més deute", va arribar a dir.

A la reunió Govern-CCAA, alguns dirigents regionals, com el de Castella-la Manxa, han criticat la postura dels països del nord. Segons aquestes fonts autonòmiques, Emiliano García Page ha advertit de la possibilitat d'una crisi de legitimitat de la UE atès que els ciutadans poden qüestionar la utilitat de la Unió si no s'implica de ple en una situació crítica com l'actual.

Aquest diumenge, a la roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha incidit en la idea expressada per Sánchez. "Espanya no està sola, som a Europa, i necessitem, com diu el nostre president amb fermesa, una Europa més forta i unida". "Necessitem un Pla Marshall, una Europa en la qual els drets dels treballadors surtin enfortits d'aquesta crisi", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador