ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

El bitcoin supera els 6.500 dòlars amb comoditat aquest dijous, després d'haver arrencat el segon semestre amb bon peu i una remuntada del 15% des dels mínims de finals de juny. Els analistes debaten si aquest repunt significa la resurrecció de la de Satoshi Nakamoto o si, per contra, encara no ha arribat el moment que el mercat de les monedes virtuals creixi de nou.

  • 63.997,33$
  • -1,06%

L'objectiu està clar per als experts consultats: superar la barrera dels 7.000 dòlars per seguir pujant fins al sostre dels 10.000 dòlars que va abandonar l'abril. En general, l'optimisme domina els pronòstics de les empreses d'anàlisi (ningú espera que el bitcoin acabi l'any per sota dels 10.000 dòlars), però hi ha divisió d'opinions pel que fa a la pregunta de si el 'momentum' és ara o encara està per arribar.

"Els analistes tècnics prestaran atenció a la marca dels 6.800 dòlars perquè significarà que s'ha completat la figura de doble sòl, cosa que envia un potent senyal de compra", indiquen des d’FxPro. "La idea que els 6.000 dòlars s'han convertit en un potent suport per a la més cotitzada de les monedes de xifrat està guanyant tracció i als preus actuals (6.000-6.500) s'incrementa el seu atractiu per a les compres, com ja ho va ser el novembre, febrer i abril", afegeixen.

No obstant això, perquè la de Nakamoto s’embarqui en un ral·li alcista que projecti el seu valor, els analistes asseguren que cal un catalitzador de pes. Des del començament de l’any, el pes de les notícies negatives sobre decisions reguladores o errades de seguretat de les plataformes d'intercanvi han pesat al mercat, que ha vist evaporar-se mig bilió de dòlars.

Ara, sense notícies negatives a la vista, "molts participants del mercat s'estan veient de nou atrets per bitcoin", asseguren des del broker britànic. Però perquè el preu es dispari, cal un esdeveniment de gran magnitud, com ara que la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per les seves sigles en anglès) aprovi els fons cotitzats. S'espera que el regulador prengui alguna decisió el juliol, cosa que podria "propulsar eal bitcoin", comenten.

LES MONEDES ALTERNATIVES, MÉS ATRACTIVES

No obstant això, l'analista de Think Markets, Naeem Aslam, afirma que l'acompliment durant els dos primers trimestres de la número u de les monedes virtuals suggereix que el 'momentum' no és a la volta de la cantonada. "El seu acompliment durant els tres primers mesos de l'any va ser d'una caiguda del 51% i entre maig i juny va perdre un altre 4,3% més".

En canvi, creu que el bitcoin cash és molt més atractiu pel que fa a oportunitats, perquè si bé es va desplomar gairebé un 73% de gener a març, durant el segon trimestre es va recuperar gairebé un 20%. Pel que fa a l’ethereum, el seu comportament apunta a una major estabilitat dels preus.

"Les principals monedes alternatives es beneficien de l'arrossegament del bitcoin, però el seu auge és molt més agut, de gairebé un 20% en algunes de les monedes virtuals principals", convenen des d’FxPro, de manera que també creuen que hi ha oportunitats en el bitcoin cash o en l’ethereum.

Noticias relacionadas

contador