1591782995 vacaciones20202

La pandèmia del coronavirus ha canviat els hàbits dels espanyols, també a l'hora de planificar les vacances. Ara, la majoria de les reserves es realitzen a última hora i s'opta per la contractació d'una assegurança de viatge per la possibilitat de trobar-se amb contratemps provocats per la Covid-19.

A principis de juny, gairebé el 66% assegurava que enguany havia descartat anar-se'n de vacances, mentre un 7,1% dubtava i un 27% deia que tenia plans de viatjar, segons reflectia el baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS). El que és clar és que l'expansió del virus està provocant que les conductes durant l'època estival es modifiquin.

L'última tendència en alça al sector turístic són les denominades 'vacances super last-minute'. És a dir, que el lapse entre data de reserva i data de viatge cada vegada és més petit, en molts casos fins i tot de 24 o 48 hores. Segons les dades de l'agència de viatges Buscounchollo.com, del total de viatges analitzats, un 8% reserva amb un dia d'antelació, un 7% ho fa amb cinc dies i un 6% amb sis dies. "A causa de la situació sense precedents que estem vivint, els turistes planegen els seus viatges amb pocs dies de marge i amb la incertesa que les seves vacances siguin limitades o cancel·lades per l'aplicació de noves restriccions", explica el responsable de Màrqueting i Comunicació, Nacho Vallina.

La mateixa percepció tenen des del portal especialitzat en escapades temàtiques Weekendesk.es. Assegura que el 60% de les reserves aquest estiu són d'última hora, experimentat un creixement del 14% en comparació amb l'any passat. Segons les seves dades, les reserves de menys de sis dies d'antelació són les que acaparen el 40% de les vendes, mentre que un 20% dels usuaris compra els seus plans a menys de 13 dies de la data de partida.

ASSEGURANCES DE VIATGES

Després de l'anunci de reactivació del turisme, els turistes van contractar fins a un 226% més d'assegurances de viatge sobre les reserves realitzades respecte al mateix període de 2019, com reflecteix un informe publicat per l'agència de viatges online Destinia. Aquest detalla que els majors augments s'han registrat en reserves de viatges (301%), seguit per hotels (244%) i vols (176%).

Desglossat per turistes espanyols o internacionals, existeix una lleugera diferència entre tots dos: els viatgers espanyols, que es dirigeixen a localitats nacionals o fora de les fronteres, han contractat un 205% més de pòlisses, mentre que els estrangers ho han fet en un augment del 276%.

Aquesta mateixa setmana, Canàries es convertia així en la primera CCAA en la qual els turistes comptaran amb cobertura d'assistència de viatge amb garanties de despeses mèdiques, repatriació sanitària i prolongació d'estades per quarantena relacionada amb la Covid-19 gràcies a un acord del Govern amb AXA. Amb aquesta assegurança, la protecció als turistes espanyols i estrangers és efectiva des d'aquesta mateixa setmana i tindrà inicialment una vigència de dotze mesos quedant-ne exclòs les circumstàncies conegudes abans de l'inici del viatge i sota les condicions fixades per la pòlissa.

Noticias relacionadas

contador